Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Tips voor leuk en snel afvallen

In dit artikel lees je meer over hardlopen in de zomer en hoe je dit kan helpen met afvallen

Hardlopen in de zomer

Het nadeel van hardlopen in de zomer is dat het af en toe veel te warm, en in Nederland misschien nog wel vervelender, veel te benauwd is om te gaan hardlopen. Mijn eerste tip is daarom dan ook om te gaan hardlopen in de avond of ochtend, en waarom niet op beide momenten. Zo kan je tussen door zoveel genieten als je wilt zonder gewicht aan te komen. Als je op deze koelere tijdstippen gaan hardlopen dan wordt hardlopen in de zomer veel gemakkelijker. Ondanks dat het koeler is kan het al erg benauwd zijn, neem daarom drinken mee en een extra pauze hier of daar kan zeker geen kwaad. Ga ervan uit dat je met dit weer niet je beste tijden gaat verbeteren. Maar zorg ervoor dat je ook niet door de ondergrens zakt omdat je de hele zomer niet sport. Blijf lekker hardlopen in de zomer, probeer ten minste in conditie te blijven. Soms kan je op vakantie gaan, dan wordt het lastig om te gaan hardlopen al is het zeker mogelijk, dan raad ik eerder aan toch een beetje te letten op het voedsel dat je eet. Probeer niet teveel vette maaltijden te verorberen dan kom je de zomer nog redelijk ongeschonden door.

Hardloopkleding voor de zomer

Wat betreft kleding is het erg belangrijk om, als je gaat hardlopen in de zomer, goede zweet afvoerende hardloopkleding te dragen dit helpt enorm als je in warm weer gaat hardlopen, dat geldt natuurlijk ook als je andere sporten beoefend in plaats van of naast het hardlopen. Bekijk de link eens hierboven en kom te weten wat belangrijk is als je zomer hardloopkleding gaat aanschaffen.

2 kilo per week afvallen

Dus je wilt 2 kilo per week afvallen? Dat is een goed aantal, afvallen is natuurlijk iets wat niet vanzelf gaat en je moet niet denken dat je zomaar even 5 kilo kan afvallen per week, zeker niet als je langere tijd achter elkaar gaat afvallen. Daarnaast is te snel afvallen ook ongezond. Te langzaam afvallen is natuurlijk ook frustrerend en zal je vaak demotiveren. 2 kilo per week afvallen is een hoeveelheid die wordt gezien als gezond en haalbaar. Hoeveel moet je sporten en dieten om 2 kilo per week te kunnen afvallen?

2 kilo per week afvallen en sporten

Bij afvallen zijn twee onderwerpen zeer belangrijk, dat zijn sporten en voeding. Als je wilt afvallen dan kan je het beste gaan sporten en daarbij letten op het innemen van goede en gezonde voeding. Er zijn verschillende sporten waarmee je prima kan afvallen. We raden je vooral aan om een duursport te nemen zoals hardlopen. Ook 2 kilo afvallen met roeien of 2 kilo afvallen per week met fietsen is goed mogelijk. Het ideale aantal keer sporten per week om 2 kilo te kunnen afvallen is 3 a 4 keer met ongeveer een uur per training. Om het wat leuker te maken kan je overigens ook variëren met sporten. Dat is ook een grotere uitdaging voor je lichaam. Hou jij 3/4 keer sporten per week vol dan gaat het je hoogstwaarschijnlijk lukken om 2 kilo per week te gaan afvallen, wie weet nog wel iets meer! Maar afvallen is zogezegd ook afhankelijk van je voeding.

2 kilo per week afvallen en voeding

Voeding is net zo belangrijk als sporten als je graag wilt afvallen. Aan de ene kant is het belangrijk om gezond te eten, vaak minder te eten dan je nu doet en ongezonde maaltijden te veranderen naar gezonde maaltijden. Aan de andere kant moet je, zeker als je 3 tot 4 keer per week sport, ook genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen om goed te kunnen sporten. Daarom raden we eigenlijk altijd aan om, als je gaat afvallen met sporten en ook goed gaat letten op je voeding, gebruik te maken van eiwitten. Deze eiwitten zijn een aanvulling op je voedingspatroon en zullen je helpen genoeg voedingsstoffen te hebben om je lichaam na een training te laten herstellen. Belangrijk zodat je de volgende training weer kunt knallen! Daarnaast helpen eiwitten spierafbraak tegen te gaan iets wat heel belangrijk is als je wilt afvallen. Meer over afvallen met eiwitten kan je hier lezen. Over het algemeen raden we ook aan om te stoppen met het drinken van alcohol en te stoppen met roken. Daarnaast geen fastfood meer, vermijd suiker en zout en neem elke dag 3 stuks fruit. Maak hier eventueel een smoothie van om het nog lekkerder te maken. Eet 4-6 maaltijden per dag om je metabolisme te versnellen en zo sneller af te vallen. Geen snacks, koekjes of andere tussendoortjes en voor de rest niet al te veel eten. Volg je deze tips op dan zal 2 kilo afvallen per week zeker haalbaar zijn.

Leuk afvallen

Hoe kan je makkelijk en tegelijkertijd leuk afvallen? En kan je überhaupt wel leuk afvallen, is het niet altijd bikkelen tegen het hongergevoel en bikkelen tegen de spierpijn? In dit artikel lees je enkele tips om afvallen in ieder geval leuker te maken en wie weet kan je wel zeggen dat je afvallen ook echt leuk vindt met deze tips.

Gezond afvallen met hardlopen, een manier waar veel sporters al decennia lang gebruik van maken. Maar het is wel belangrijk dat je een goed schema hebt en de juiste voeding gebruikt zodat je tot de beste resultaten kunt komen. Hoe kun je nou het beste gezond afvallen met hardlopen? Dat wordt hieronder verder toegelicht.

Tips voor leuk afvallen

Een tip die we vaker hebben genoemd in andere artikelen is dat je als dat mogelijk is zeker met andere mensen moet gaan sporten. Gezelschap is goed voor je sociale leven en met andere mensen sporten zal je uitdagen het beste uit jezelf te halen. Zo wordt afvallen niet alleen leuker maar zal je ook sneller afvallen, twee vliegen in een klap dus.