Bloghopper
Image default
Bedrijven

Tips voor de omgang met hoog sensitieve personen

Naar schatting heeft tien tot twintig procent van de mensen op wereld kenmerken hoog sensitiviteit. De kans is dus groot dat jij als lezer ook iemand kent met HSP. Daarom geven we vandaag zes HSP tips voor de omgang met hoog sensitieve personen.

 

Dring je muziek niet aan ze op

Als je vriend met HSP een hekel heeft aan countrymuziek… dan heeft ie een hekel aan countrymuziek. Speel in plaats daarvan wat Blink 182 als jullie beiden van dat soort muziek genieten. Ze leren country misschien wel leuk te vinden op hun eigen tempo, niet op jouw tempo.

 

Als je bij hen woont, probeer dan je rotzooi op te ruimen

Rommelige omgevingen zijn irriteren voor zelfs niet-gevoelige mensen. Stel je voor hoezeer ze de zeer gevoelige persoon gek maken.

 

Als u met hen samenwerkt, probeer dan niet met hen te chatten terwijl ze echt op een project zijn gericht

Deze menen richten zich het beste op hun eigen gedachten. Geef in plaats daarvan een waarschuwing dat u het project op een bepaald moment van de dag met hen wilt bespreken.

 

Begrijp het als ze iets persoonlijk opvatten, en leer van wat je zei of deed

Als je ze zegt dat ze de dingen niet persoonlijk moeten opvatten, zal dat hen nog meer beïnvloeden. Ze zijn erg emotioneel bewust.

 

Laat ze af en toe eens vrij nemen als je hun baas bent

Ze moeten vaker opladen dan de gemiddelde persoon doet. Je zult bonuspunten scoren als je hier begrip voor hebt.

 

Jaag ze niet op

Zeer gevoelige mensen hebben doorgaans een rijke innerlijke wereld met een massa wervelende gedachten. Dus als je ze iets vraagt of wacht op een beslissing van hen, doe dan je best om ze niet op te jagen. Ze hebben veel in hun hoofd en hebben misschien wat meer tijd nodig om te reageren dan de meeste mensen.