Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Tips om een grote kamer niet kaal te laten ogen

Je kent het wel: je bent verhuisd naar een mooi, ruim en groot huis en dan kom je tot de conclusie dat je kamers toch wel veel groter zijn dan het aantal meubels die het moeten vullen. Een te grote kamer, met te weinig meubels kan wat verloren en kaal aanvoelen. Dit wil je natuurlijk niet en daarom geeft de redactie van Woonipedia je in dit artikel een aantal handige tips geven, die ervoor zorgen dat een grote ruimte niet leeg en kaal oogt, maar juist chique en stijlvol!

 

Koop grote meubels

Als je in het bezit bent van een grote ruimte, dan moet je ervoor zorgen dat je meubels ook groot zijn. Hierdoor blijft alles mooi op schaal en in verhouding. Een kleine bank en een klein tafeltje, horen niet thuis in een grote woonkamer. Kies juist voor een grote hoekbank met twee lange verlengstukken. Niet alleen mooi voor het interieur, maar ook nog eens zeer comfortabel!

 

Zet de meubels in het midden

Het is niet verstandig om de meubels aan de muurkanten te zetten als je een grote ruimte wilt vullen. Zet het juist in het midden van de kamer. Hierdoor lijkt de kamer al snel ‘vol’ en hoef je dus ook niet heel veel meubels aan te schaffen.

 

Kasten

Tot slot kun je er ook voor kiezen om veel gebruik te maken van kasten. Hier kun je tevens veel in kwijt of je zet er gezellige decoraties en accessoires in. Kasten nemen veel ruimte in beslag, maar houden het wel gezellig. Dit is dus een win-win situatie. Je wilt natuurlijk niet dat er een ongezellige sfeer ontstaat door een veelheid aan meubels.

 

Wil je nog veel meer weten over interieur en wonen? Kijk dan eens op www.woonipedia.nl voor dagelijkse wooninspiratie.