Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Oplossingen om haaruitval te verminderen

Er zijn veel redenen waarom mensen hun haar beginnen te verliezen. Het kan te wijten zijn aan genetica, veroudering, ziekte of zelfs stress. Wat de oorzaak ook is, kaalheid kan een frustrerend probleem zijn en het kan voor onzekerheden zorgen. Als er iets is wat we niet willen, dan is het wel onzeker zijn over de hoeveelheid haar op ons hoofd. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die kunnen helpen om kaalheid te verminderen en nieuwe haargroei te bevorderen. Hier volgen enkele van de meest effectieve opties:

Minoxidil: Dit is een topische oplossing die direct op de hoofdhuid wordt aangebracht. Men denkt dat het werkt door de bloedtoevoer naar de haarfollikels te verhogen, waardoor nieuwe haargroei wordt gestimuleerd. Minoxidil is zonder recept verkrijgbaar in formuleringen van 2% en 5%.

Finasteride: Deze medicatie wordt oraal ingenomen en werkt door  het remmen van de productie van een hormoon dat de haarzakjes verkleint. Dit helpt om verder haarverlies te voorkomen en kan in sommige gevallen zelfs nieuwe haargroei bevorderen. Finasteride is alleen op recept verkrijgbaar.

Haartransplantatie: Dit is een chirurgische ingreep waarbij gezonde haarfollikels uit een ander deel van de hoofdhuid worden gehaald en getransplanteerd naar het kalende gebied. Haartransplantaties kunnen zeer effectief zijn, maar ze zijn ook erg duur.

PRP-therapie: Hierbij wordt platelet-rijk plasma (PRP) in de hoofdhuid geïnjecteerd. Men denkt dat PRP de nieuwe haargroei stimuleert door de bloedtoevoer naar de haarfollikels te vergroten en de groei van nieuwe cellen te bevorderen.

Als u bezorgd bent over kaalheid, praat met uw arts over de beste behandeling voor u. Het inschakelen van een deskundige voor het verminderen van haarverlies is cruciaal. Laat u goed informeren en maak een goed overwogen keuze.

Zantman Kliniek

Bij Zantman Kliniek zijn de artsen gespecialiseerd in haartransplantaties. Na jaren ervaring kunnen zij u helpen om uw haar weer terug te krijgen. Ze helpen u dan ook met liefde verder!

 

https://www.zantmankliniek.nl/