Bloghopper
Image default
Bedrijven

Kwaliteit van koffie

Koffie zetten met behulp van een koffiezetapparaat is natuurlijk hartstikke makkelijk en lekker. Het schoonmaken van zo’n apparaat is echter niet de makkelijkste klus. Bij veel onderdelen van een koffiezetapparaat kan je namelijk niet komen. De meeste mensen maken hun koffiezetapparaat dan ook niet schoon, maar dat is echt niet de bedoeling. Bij het koffiezetten ontstaat er namelijk veel koffieprut dat vast komt te zitten in je koffiezetapparaat, daarnaast komt er ook kalk uit het water vast te zitten in je koffiezetapparaat en dit gaat de smaak van je koffie sterk tegen. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips die je kunt gebruiken om je koffiezetapparaat grondig schoon te maken.

Het is aan te raden om zeker een keer per maand je apparaat schoon te maken. Dit schoonmaken gaat waarschijnlijk makkelijker dan dat je denkt. Om de binnenkant van je koffiezetapparaat schoon te maken is het slim om eerst water door het apparaat te laten lopen. Dit doe je dus zonder koffiepoeder toe te voegen hierdoor zal er een dunnere substantie door het apparaat lopen en heb je kans dat er uitgeharde stukken los komen. Als je dit een of twee keer gedaan hebt is het verstandig om het apparaat te ontkalken. Dit doe je door een flinke scheut azijn toe te voegen aan het water en dit door het apparaat te laten lopen. Nadat je dit hebt gedaan spoel je het apparaat nog een keer door met normaal water.

Daarnaast zijn er ook veel eenkopsapparaten in veel huishoudens. Deze maken gebruik van nespresso koffie cups. Hierbij worden ook veel goedkope nespresso cups als alternatief gebruikt maar deze zorgen vaker voor meer viezigheid omdat ze niet precies in het apparaat passen. Daarom is het belangrijk om speciale cups te kopen die het apparaat reinigen. Met behulp van deze cups kan je het apparaat goed schoon maken, zonder dat je het apparaat sloopt.

https://www.koffiecupster.nl/