Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Kunststof spuitgieten, meest populair

Kunststof spuitgieten is een zeer veelzijdig proces en kan een groot aantal onderdelen produceren voor een grote verscheidenheid aan toepassingen. Bij het maken van een product waarbij gegoten kunststof onderdelen nodig zijn, heeft u, afhankelijk van het type toepassing en het type onderdeel dat u wilt produceren, de keuze uit verschillende processen. Een van de meest populaire processen om een hoge kwaliteit en kosteneffectieve plastic onderdelen te bereiken is het spuitgieten.

Kunststof spuitgieten, zeer veelzijdig

Kunststof spuitgieten is een productieproces voor het produceren van onderdelen in grote hoeveelheden – van duizenden tot miljoenen. De gesmolten hars wordt in een holle mal geïnjecteerd tot deze volledig is gevuld. Het spuitgietproces maakt gebruik van hoge temperatuur en extreme druk om het interieur voldoende te vullen met gesmolten kunststof hars of vloeibare polymeren. De mallen worden vervolgens gekoeld om afgeronde kunststof onderdelen vrij te geven. 

Typische producten gemaakt middels kunststof spuitgieten   

Flessen van kunststof zijn het meest voorkomende product dat jaarlijks in een hoeveelheid van miljarden wordt geproduceerd, variërend in verschillende vormen en maten. De plastic flessen voor drinkwater en andere dranken worden meestal gemaakt van polyethyleentereftalaat (PET), omdat het materiaal zowel sterk als licht is.

Elektronische behuizingen worden ook vaak vervaardigd door spuitgieten. Behuizingen die worden gebruikt in apparaten zoals afstandsbedieningen, computers, televisies, medische apparatuur en andere elektronische componenten voor de consument, worden allemaal geproduceerd door middel van spuitgieten. 

Stel je een bouwmateriaal voor dat licht en duurzaam is, en niet corrodeert; het wordt geleverd in vele maten en kleuren en is ontworpen voor een eenvoudige en nauwkeurige montage. De Lego bouwsteen wordt door iedereen herkend en is gemaakt van stevige plastic korrels die worden verhit tot ze vloeibaar zijn en vervolgens worden geïnjecteerd in metalen mallen waarin het plastic afkoelt en stolt in een genopte baksteen of andere vorm.  Maar wat belangrijk is, is dat elke lego steen en elk onderdeel nauwkeurig wordt gevormd, zodat ze allemaal in elkaar passen. Het is een precisie product dat verkrijgbaar is in vele kleuren, vormen en maten.

Zo zijn er nog veel meer toepassingen denkbaar. Heeft u hierover een vraag, of een ontwerp dat u graag in aanmerking wilt laten komen voor het spuitgietproces? Neem dan zeker contact op met de professionals van HSV-TMP. Zij kunnen al uw vragen snel en direct beantwoorden.

Bron: https://www.hsv-tmp.nl/spuitgieten/