Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Je kozijnen Eindhoven onderhouden met deze tips

Wanneer de eerste zonnestralen weten door te breken, zien we dat de meeste mensen massaal aan de slag gaan met het schoonmaken en ook opruimen van hun huis. Waar het grootste deel van de mensen zich alleen bezighoudt met de binnenkant van de woning, is ook de buitenkant belangrijk om goed te onderhouden. Hierbij kun je denken aan de boeien, maar ook de kozijnen. Wist je namelijk dat het de levensduur flink verlengt, waardoor ze veel langer meegaan. Om je een idee te geven hoe je ervoor kunt zorgen dat je kozijnen een stuk langer meegaan, hebben we enkele handige tips voor je.

 

Zorg dat je kozijnen periodiek worden geschilderd

Het laten schilderen van je kozijnen, is niet alleen vanuit optisch oogpunt van belang. Ook zorgt de verflaag ervoor dat je kozijnen worden beschermd tegen onder andere vuil en de verschillende weersomstandigheden waar we in Nederland mee te maken hebben. Je doet er daarom dus ook goed aan om iedere paar jaarkozijnen Eindhoven te laten langskomen, zodat je kozijnen opnieuw in de verf kunnen worden gezet. Wanneer houten kozijnen namelijk niet op de juiste manier worden onderhouden, loop je het risico dat er houtrot kan gaan ontstaan. De kosten die je dan voor je kiezen krijgt, liggen natuurlijk vele malen hoger dan het opnieuw laten verven van je kozijnen. Gemiddeld genomen is het aan te raden om je kozijnen iedere 5 tot 7 jaar te laten schilderen.

 

Zorg voor het reinigen van je kozijnen

Niet alleen is het schilderen van je kozijnen van belang voor een langere levensduur. Ook het regelmatig schoonmaken ervan is van belang. De benedenverdieping kun je eenvoudig zelf doen tijdens het ramen lappen en de bovenverdieping bijvoorbeeld laten doen door een glazenwasser. Gelukkig is het vaak voldoende om dit twee tot drie keer per jaar te laten doen. Vooral wanneer er bijvoorbeeld sprake is van saharazand, dan is het aan te raden je kozijnen grondig te laten reinigen. Dit kun je doen door eenvoudig een emmer met sop te maken, zodat je het zand en andere vuil eenvoudig van de kozijnen kunt poetsen. Doe je dit namelijk niet, dan loop je het risico dat de laklaag beschadigd, waardoor je kans hebt op houtrot. Je kunt ervoor kiezen dit zelf te doen, maar ook kun je hiervoor kozijnen Eindhoven inschakelen, die dit twee of drie keer per jaar bij je komen doen.

 

Stap over op kunststof kozijnen

Vroeg of laat zijn je kozijnen aan vervanging toe. Je kunt er dan voor kiezen om nogmaals voor houten kozijnen te gaan, maar de overstap naar kunststof is misschien dan een veel verstandige keuze. Het is dan wel eenmalig een flinke uitgave, maar dan heb je er ook de komende jaren geen omkijken meer na. Kunststof kozijnen hoeven namelijk niet te worden geschilderd en hebben een veel langere levensduur. Door dit ook direct te combineren met HR++ glas, zorg je ook voor een beter geïsoleerd huis, waardoor je ook de uitstoot van CO2 verminderd.