Bloghopper
Image default
Bedrijven

Houd rekening met werkverkeer

Veel autobestuurders klagen steen en been over medeweggebruikers. Als je iedere automobilist op zijn woord zou geloven is er praktisch niemand die goed kan rijden, behalve zijzelf. Dit kan natuurlijk niet waar zijn, dus waardoor komt het dan dat men altijd vloekt op anderen en niemand lijkt te kunnen rijden?

Natuurlijk is de kans groot dat lang niet iedere automobilist volledig meent wat hij of zij zegt, maar dat het een uiting van frustratie betreft omdat iemand anders reageert of rijdt dan werd verwacht. Maar hier zit ook gelijk een belangrijk deel van de oorzaak van veel onbegrip en zelfs ongelukken, namelijk teveel uitgaan van de eigen verwachtingen en weinig tot geen rekening houden met de andere weggebruikers.

Zo kan het best zijn dat jij haast hebt, maar dat iemand anders juist net zijn rijbewijs heeft en niet zo snel durft of wil rijden als jij doet. Maar denk bijvoorbeeld eens aan bouwverkeer en landbouwverkeer. Veel automobilisten gaan ervan uit dat zij even wendbaar zijn als andere voertuigen, maar dit is zeker niet het geval. Deze machines zijn vaak enorm zwaar en groot, waardoor ze simpelweg niet zo snel reageren als andere voertuigen. Ook is het besturen vaak niet even overzichtelijk als in een auto en is er vaak sprake van een dode hoek achter het voertuig.

Alhoewel veel voertuigen een achteruitrijcamera gebruiken, die door van Zwitserland speciaal worden geleverd voor landbouwvoertuigen, leidt dit regelmatig tot frustratie en ongelukken op de weg. Vooral omdat de automobilist er langs wilt en de gevaren dan onderschat. Daar komt nog bij dat de bestuurders van landbouwvoertuigen soms onervaren zijn omdat het in Nederland geen eis is om een rijbewijs te hebben als je op landbouwvoertuigen rijdt. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met werkverkeer om zo onenigheid en eventuele ongelukken te voorkomen.

Voor meer informatie kunt u terecht op vanzwitserland.nl.

http://www.vanzwitserland.nl/