Bloghopper
Image default
Bedrijven

Hier is waar je op moet letten bij internet vergelijken

Op trage internet zit niemand te wachten en ook zit je niet te wachten op een hoge internetrekening. Wat voor snelheid je precies nodig hebt is afhankelijk van het aantal gebruikte apparaten en hoe je het internet gaat gebruiken. Ben je in je eentje dan is een verbinding van zo rond de 20 Mbit/s voldoende. Je kunt met deze snelheid Netflix bekijken en tegelijk whatsappen. Heb je een gezin dan kun je beter een snelheid nemen vanaf ongeveer 50 Mbit/s. Maak je gebruik van snelheden vanaf 100 Mbit/s, dan kan je op diverse apparaten snel internetten. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld streaming van games en hd video’s. 

Wat voor techniek is het beste om te internetten?

Ga je internet vergelijken, dan heb je verschillende keuzes. Je kunt namelijk tegenwoordig kiezen uit DSL, glasvezel en kabel. Elke techniek heeft zo z’n voordelen en nadelen. Zo wordt het DSL netwerk beheerd door KPN. Dit is bijna overal beschikbaar in Nederland. Het voordeel van DSL is dat het relatief goedkoop is. De snelheid is afhankelijk van afstand tot wijkcentrale. Hoe verder het weg is hoe minder snel het internet. DSL wordt op termijn vervangen door glasvezel. Wil je heel snel internet, dan is het beste om te kiezen voor glasvezel. Uploadsnelheid en downloadsnelheid is hetzelfde en is ideaal als je grote bestanden wilt versturen. Overigens is glasvezel nog niet overal in Nederland beschikbaar. Kabel internet is op veel plaatsen in Nederland beschikbaar. Ziggo is de grootste kabel internetaanbieder en heeft abonnementen in het aanbod alleen met kabelinternet. Er zit overigens nog wel steeds kabel tv bij dit abonnement, maar daar heb je geen last van. 

Wat voor apparaten krijg je bij een internet abonnement afsluiten?

Als je een internet abonnement gaat afsluiten dan krijg je een modem. Dit is meestal in bruikleen. Het is een modem inclusief router en dat zorgt ervoor dat je wifi hebt. Heel handig, maar niet bijster goed voor het bereik. Dat komt omdat het modem vaak in de meterkast komt te staan. Providers schakelen daarnaast handige functies uit zoals bijvoorbeeld gebruik te maken van een gastnetwerk. Dit probleem is te verhelpen door een eigen router op het modem aan te sluiten. Regelmatig zijn eigen routers veel beter dan routers van providers in bruikleen. 

Het checken van je wifi-netwerk

Heb je problemen met traag internet dan ligt dat meestal aan het wifi-netwerk. De keuze maken om over te stappen naar een andere provider of de keuze maken voor snellere internet heeft dan niet veel zin. De providers hebben een extra service op traag internet op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een monteur laten langskomen. Ook kun je wifi versterkers aanvragen om sneller internet te krijgen. Meestal krijg je tijdens het afsluiten van een internet abonnement de keuze om een wifi versterker tegen een kleine meerprijs erbij te kopen. 

Voordelig een internet abonnement afsluiten doe je via Kiesmakkelijk.nl.