Bloghopper
Image default
Winkelen

Geelgoud trouwringen

Geelgouden trouwringen

Goud is het meest klassieke materiaal voor een trouwring. Traditioneel wordt het al duizenden jaren aan naasten geschonken als teken van eeuwige liefde, en nog steeds zijn gouden trouwringen erg populair. Goud heeft van oorsprong een gele kleur, maar natuurlijk goud is niet hard genoeg en daarom niet te verwerken tot een ring. Daarom wordt het bij de productie gemengd met andere materialen. Zo kunnen ook witgouden of roségouden ringen gevormd worden. Geelgouden trouwringen zijn echter nog steeds het meest populair, omdat deze de hoogste herkenningswaarde hebben.
Door het goud te mengen met metalen als koper en zilver, kunnen de ringen verschillende hardheden hebben, afhankelijk van het goudgehalte. Dit goudgehalte wordt gemeten met behulp van karaats. Hoe meer karaats, hoe hoger het goudgehalte in de ring. Hierbij is 24 karaats het hoogst.

Een goudgehalte van 18 karaats (75% puur goud) is voor een geelgouden trouwring het meest aan te raden. Door de hoeveelheid goud heeft de ring een hoge dichtheid, waardoor hij harder is dan ringen met andere goudgehaltes.

14 karaats komt ook veel voor. Met 58,5% goud is dit de middenklasse van de geelgouden ringen. De ring is iets zachter dan een ring van 18 karaats, maar het heeft goede eigenschappen die ervoor zorgen dat de ring over een lange periode mooi blijft.

De meest traditionele geelgouden trouwringen bestaan uit een simpele band, soms ingegraveerd, die de man en vrouw beiden dragen. Tegenwoordig vinden veel mensen dat iets te ‘gewoon’, dus zijn er ook veel gouden trouwringen verkrijgbaar die ingezet zijn met diamanten of andere versieringen. Ook komt het vaak voor dat de man wel een ‘simpele’ geelgouden trouwring draagt, en de vrouw dezelfde, maar dan met een paar versieringen erop.

Als je een geelgouden trouwring hebt, wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Wanneer je hem dagelijks draagt, kan de ring na enige tijd dof worden. Dit komt doordat de zuurgraad van je huid het goud langzaam aantast. Je kunt hem dus het best ’s nachts afdoen, zodat de ring niet de hele tijd in contact is met de huid. Verder is het handig om de ring af te doen wanneer je gaat douchen of zwemmen, en wanneer je zwaar werk verricht. Maar zelfs met deze maatregelen kan de ring na enige tijd zijn glans verliezen. Zo nu en dan moet hij dus opgepoetst en bijgewerkt worden, zodat je er de rest van je leven plezier van kan hebben.