Bloghopper
Image default
Winkelen

Een eigen dropshipping webshop starten

Een eigen webshop starten is tegenwoordig niet meer zo heel moeilijk als dat het vroeger was. Wie tegenwoordig een webwinkel wil beginnen kan vrij eenvoudig uit de voeten met complete webshop pakketten waarbij je maandelijks een bedrag dient te betalen. Je plaatst dan artikelen op je webshop die je dan bij een bestelling doorstuurt naar de klant. Je hebt in dit geval een voorraad van artikelen opgeslagen zodat je de klant kan voorzien van zijn of haar bestellingen.

Voordelen eigen webshop
Het grote voordeel is dat je eigen baas bent en dus je eigen tijden kan bepalen. Ook werk je voor je eigen toekomst en je bent dagelijks bezig iets op te bouwen voor jezelf. Het is dan ook een goed idee om wellicht een categorie te vinden waarin zich leuke producten bevinden die je interesse opwekken. Het schrijven van product omschrijvingen is dan een stuk makkelijker.

Nadeel eigen webshop
Je ben eigen baas en dat houdt ook in dat je risico loopt als het gaat om inkomen. Als je een slechte maand hebt, dan heb je gewoonweg minder inkomen. Het is daarom altijd slim een reserve op te bouwen. Een andere tip is om niet geheel eigen baas te zijn, maar ernaast ook nog een normale baan te hebben. Let erop dat je niet meer dan ongeveer 20 uur voor een baas werkt als je van de voordelen van een eigen bedrijf wilt genieten. Je hebt immers het uren criterium van 1225 uur om in aanmerking te komen voor de voordelen van een eigen ZZP bedrijf op belasting gebied.

Een eigen dropshipping webshop starten
Dropshipping is kort gezegd het runnen van een eigen webshop zonder voorraad. Eigenlijk ben je min of meer een tussenpersoon. Maar ja, dat is een winkel ook. Die besteld immers producten bij de fabriek en verdient hier dan weer op. Dat is bij dropshipping hetzelfde, alleen je hebt de producten niet in eigen handen. Wanneer er een bestelling binnen komt, dan gebruik je deze gegevens om het product te bestellen en bij de klant te laten afleveren. De producten worden dus niet bij je eigen bedrijf gelevered, maar rechtstreeks aan de klant zelf. Op deze manier heb je nog een voordeel en dat je een product als gift kan laten sturen (belastingvrije drempel is dan 45 euro). De factuur ontvang jij, maar niet de klant.

Via Dropshippen run je een website met producten die je er zelf op plaatst en voorziet de nodige informatie. Het is ook handig om het product zelf te testen zodat je er foto’s en informatie aan kan toevoegen die uniek is. Op deze wijze kan je met eigen geplaatste producten en informatie ook goed vindbaar worden in Google. Ervoor zorgen dat alles er professioneel uit ziet is dan ook geen overbodig.

Voordelen dropshipment
Het grootste voordeel als dropshipper is dat je eigenlijk totaal geen eigen voorraad hebt. Je blijft dus niet zitten met artikelen die niet verkopen. Je hoeft geen artikelen af te schrijven omdat ze niet meer over de toonbank gaan en je hebt geen werk om deze spullen te beheren in je opslagruimte.

Nog een voordeel is dat je geen opslag ruimte nodig hebt om items op te slaan en hier dus geen kosten voor hoeft te maken. Weer een ander voordeel is dat je geen personeel nodig hebt om bestellingen te laten leveren. Je geeft immers zelf de bestelling door aan de dopshipping leverancier.

Nadeel Dropshipping
Dropshipment heeft ook een nadeel en dat is dat de levertijd vaak op zich laat wachten. De levertijd ligt tussen de acht en wel 50 dagen. Dit is afhankelijk van de leverancier. Er zijn snelle leveranciers dis die binnen een dag de items verzenden. In dat geval is de levertijd 1 a 3 weken. Het hangt er vanaf hoe de afwikkeling gaat bij de douane als het bedrag hoger is dan 45 euro. De klanten informeren dat de levertijd twee a drie weken is, is dan ook geen overbodige en kan boze emails besparen.

Conclusie
Dropshipping is een erg lucratieve manier op via internet bij te verdienen. Risico is er eigenlijk nauwelijks. Er zijn alleen kosten voor een domein naar, hosting en adverteren of marketing. Sociale media kan uiteraard ook worden ingezet.

 

https://chinesewebshop.info/bijverdienen-via-dropshipping-leveranciers/