Bloghopper
Image default
Particuliere dienstverlening

Dit is wat positieve impact op jouw drukke leven heeft!

Heb je het gevoel dat je geleefd wordt en dat je misschien zelfs aan het overleven bent in de waan van de dag? Hol je van de ene situatie naar de andere? Stapelen verplichtingen zich voor jouw gevoel alleen maar op en heb je het idee dat je alles maar moet ondergaan? Maak dan kennis met de Cirkel van Invloed en de Cirkel van Betrokkenheid van de fameuze auteur Steven Covey!

Steven Covey maakte het onderscheid tussen deze twee cirkels, omdat deze voor hem twee verschillende handelswijzen vertegenwoordigen. In de Cirkel van Betrokkenheid ben je betrokken bij allerlei situaties en omstandigheden zonder dat je daar veel aan kunt doen. Je reageert er op, meer kun je voor jouw gevoel niet doen.

In de Cirkel van Invloed draai je de rollen als het ware om en oefen je invloed op diezelfde situaties uit. Je kunt situaties niet allemaal uit de weg gaan, maar vaak kun je best het nodige doen om deze prettiger voor jouzelf te laten verlopen.

We kennen allemaal die situaties waarin we zoveel moeten en zo weinig lijken te kunnen. Werk, afspraken en deadlines stapelen zich op en in het privéleven zit je ook ‘vast’ aan allerlei afspraken met sport- en jeugdvrienden. Natuurlijk moeten je kinderen ook nog worden opgevoed en vermaakt….

Wat zou je hieraan kunnen veranderen? Welke afspraken kun je verplaatsen of misschien online doen? Wie kun je om hulp vragen om bijvoorbeeld je kinderen de komende week van school te halen, zodat jij je vol op die deadline kunt storten? Je kunt kinderen moeilijk thuis houden, maar er is wel degelijk vaak meer mogelijk dan dat jij ze telkens ophaalt en op je werk geldt ditzelfde eigenlijk.

Je moet het simpelweg eens willen ervaren. Ervaar eens welke voordelen je het kan opleveren als je situaties in zekere zin meer naar je eigen hand zet. De kans dat het positief uitpakt voor jou, die is behoorlijk groot! Het is simpel, maar effectief! Kleine ingrepen hebben soms een grote impact.

 

https://coachrobin.nl/