Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Coniferen snoeien volgens het boekje

Uw coniferen snoeien lijkt op het oog vrij simpel, maar is het wel zo simpel als het lijkt? Nee dat is het niet, want wanneer u uw coniferen niet op de juiste manier en op het juiste moment snoeit dan zit u straks met een groot probleem. De coniferen zullen bruine plekken gaan vertonen en de kans bestaat dat de coniferen uiteindelijk dood zullen gaan, maar gelukkig hoeft het niet zo ver te komen. Uw coniferen laten snoeien is wellicht een overweging die u kunt maken.

In dit artikel leest u hoe u uw coniferen het beste kunt snoeien en wat er bij het snoeien van uw coniferenhaag komt kijken.

Coniferen kunt u het beste twee keer per jaar snoeien

Iedereen wilt toch dat de coniferenhaag zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden er altijd mooi groen uitziet? Ik denk dat we die vraag wel met “ja” kunnen beantwoorden. Om ervoor te zorgen dat de coniferenhaag er altijd optimaal bij staat is het zeer sterk aan te raden om de coniferen twee keer per jaar van een goede snoeibeurt te voorzien. Snoei de coniferen eerst in mei of begin juni. In ieder geval vlak voor de zomer zodat de coniferenhaag de zomermaanden kan gebruiken om de jonge scheuten zich te laten ontwikkelen. De coniferen moeten vervolgens in september een tweede snoeibeurt krijgen. Door ze coniferen in september nogmaals te snoeien hebben de coniferen voldoende tijd om zich voor de winter te herstellen. De coniferenhaag zal dan in de wintermaanden ook mooi groen zijn.

Snoei de coniferen in de vorm van een kaars

Omdat coniferen zich het best ontwikkelen wanneer ze voldoende zonlicht krijgen is het van groot belang om de coniferen in de vorm van een kaars te snoeien. In vaktermen noemen we dit het taps snoeien van de coniferenhaag. Wanneer de coniferenhaag taps gesnoeid wordt is de onderkant van de coniferenhaag wat breder dan de bovenkant. Op die manier kunnen de coniferen het zonlicht optimaal ontvangen wat de ontwikkeling van de coniferen ten goede zal komen.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/coniferen-snoeien/