Bloghopper
Image default
Bedrijven

Ben jij bewust van de belangen van recycling?

Recycling is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We recyclen niet alleen papier en glas, maar ook plastic, elektrische apparaten en spaarlampen. Waarom doen we dit eigenlijk, en wat zijn de voordelen hiervan? We weten allemaal dat recycling beter is voor het milieu, maar waarom? Waarom kiezen voor recycling? In deze blog lees je waarom er zoveel mensen zijn die waarde hechten aan recycling.

 

 

Het milieu natuurlijk

Vaak hoor je dat het allemaal draait om het milieu, en dat klopt. Maar waarom is dat zo? Ten eerste scheelt het een hoop grondstoffen. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen bomen gekapt te worden, waar men dan weer papier van maakt. Ook is er minder aardolie nodig, dat wordt gebruikt voor het produceren van plastic. Het scheelt ook veel ruimte. De productie van bijvoorbeeld katoen en papier kost heel erg veel landbouwruimte en deze ruimte kan beter besteed worden. Hierdoor hoeven er ook minder bossen worden gekapt. Er is daarnaast ook nog eens een hoop minder afval en ook dat is vele malen beter voor het milieu.

 

Opwarming van de aarde

Recyclen heeft een hele positieve bijdrage op het broeikaseffect. Het broeikaseffect kan flink worden verminderd wanneer we veel recyclen. Dit komt omdat het veel minder energie kost om producten te recyclen dan dat het energie kost om producten te produceren.

 

Kosten besparend

Recycling kost meestal geen geld. Je kunt zelfs geld besparen. Omdat je moet betalen voor het legen van de container, kun je veel geld besparen bij het sorteren van het afval. Er zijn dus goede redenen om uw afval weg te gooien en bewust te recyclen.

 

Wat hebben we geleerd? Hopelijk ben je er na het lezen van deze blog achter gekomen wat de belangen zijn van recycling. Zorg er in ieder geval voor dat je jouw persoonlijke afval altijd gescheiden houdt. Ook als je een speciale klus hebt (verbouwing of werk in de tuin) moet je alles goed gescheiden houden. Groen bij groen en algemeen afval ook in een speciale container. Voor de geschikte container kun je een kijkje nemen bij van leeuwen containers. Van leeuwen containers verhuren elk soort container.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/