Bloghopper
Image default
Fotografie

Zo maak je een mooi fotoboek van jouw vakantiefoto’s

Op vakantie gaan is toch wel een van de hoogtepunten van het jaar. Even lekker eruit om te genieten van een andere omgeving. Zon, zee en rust. Of misschien wel juist een heerlijke actieve vakantie in de bergen of ander mooi wandelgebied of waar je kunt mountainbiken. Vakantie is herinneringen maken van de mooie momenten van het leven. En die herinneringen wil je natuurlijk ook vastleggen. Daarom maak je eindeloos veel foto’s op vakantie. Maar als je terugkomt dan stel je jezelf vast de vraag wat je nu met die foto’s wilt doen? Tegenwoordig is alles eigenlijk digitaal maar juist een mooi fotoboek draagt bij aan het maken van herinneringen. Hier lees je hoe je dat kunt doen. 

Het voordeel van een fotoboek

In deze tijd zijn wij heel erg geneigd om de foto’s allemaal te digitaliseren. Op zich begrijpelijk aangezien de meeste mensen hun foto’s maken met behulp van de mobiele telefoon en vervolgens daar een album aanmaken of het uploaden op social mediakanalen zoals Facebook en Instagram.

Heel leuk en handig allemaal maar hoe vaak hoor je wel niet dat een mobiele telefoon gestolen wordt en dat men dan alle foto’s kwijt is die erop staat? Je zal de eerste niet zijn bij wie dit overkomt. Het digitaliseren van de vakantiefoto’s heeft dus zo van die vervelende nadelen. Daarnaast is eigenlijk een old skool fotoboek juist leuk om te hebben!

Een fotoboek laat je sneller op verjaardagen of visite even rondgaan dan je mobiele telefoon waar misschien ook allerlei persoonlijke informatie op staat. En een avondje fotoboeken bekijken om die leuke zomervakantie nog eens na te beleven is ook nog eens supergezellig. Een fotoboek maken is daarom altijd een aanrader.

Selecteer de foto’s

Ten opzichte van vroeger is het selecteren van de foto’s voor jouw album nu nog veel gemakkelijker. Het is heel simpel nu om een mooie collectie aan foto’s te maken. Bekijk op de computer met jouw smartphone of digitale camera de foto’s die je wilt houden. Kies een mooie selectie waarvan jij denkt dat je deze in het album wilt. 

Wanneer je het complete proces digitaal wilt doen zijn er genoeg aanbieders waarbij online een fotoboek maken een makkie is. Je kunt namelijk heel gemakkelijk de foto’s selecteren en ook gelijk een verdeling maken. Online is dat natuurlijk super gemakkelijk omdat je zo eenvoudig een overzicht krijgt en je ziet gelijk hoe de foto’s eruit zien in een preview.

Wel tekst of geen tekst

Tegenwoordig heb je digitaal heel veel leuke opties om waarbij een fotoboek maken nog leuker wordt. Zo kun je bijvoorbeeld jouw fotoboek opleuken met plaatjes of smileys maar ook tekstballonnen. Die kun je gebruiken om jouw fotoboek nog persoonlijker te maken. Maar het maakt jouw fotoboek ook drukker.

Het is dus wel belangrijk dat je op voorhand goed nadenkt of je wel of geen tekstballonnen wilt gebruiken of allerlei versiersels om jouw fotoboek op te pimpen. Keuzes genoeg dus wat dat betreft is het niet moeilijk om een mooi fotoboek te maken.