Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch raamfolie?

Wat is het verschil tussen zelfklevend en statisch raamfolie?

Er zijn veel verschillende soorten raamfolie te krijgen. Je hebt niet alleen een verschil in de eigenschappen of bijvoorbeeld de look. Ook zit er veel verschil in de manier van plakken. Er zijn namelijk twee plakmanieren om raamfolie aan te brengen. Dat is zelfklevend en statisch. Alleen wat is nou het verschil tussen deze twee. Eigenlijk is het heel erg simpel! Zelfklevend raamfolie plakt namelijk door middel van een lijmlaag. Hierdoor is het niet her te gebruiken en is het net even wat moeilijker te plakken. Bij een raamfolie met een lijmlaag is het belangrijk veel water te gebruiken met aanbrengen. Hiermee voorkom je dat het gelijk vastplakt als je aan het plakken bent. Vaak wordt er gedacht dat deze stap alleen nodig is bij statische folie maar dat is niet het geval. Dan heb je ook nog statisch raamfolie. Deze folie plakt door middel van statische elektriciteit. Raamfolie is gemakkelijk aan te brengen en ook nog her te gebruiken. Wil je de raamfolie hergebruiken? Dan is het heel belangrijk het helemaal stofvrij op te bergen. Dit zorgt ervoor dat je het weer mooi kan gebruiken als je dat wilt. 

 

Wat zijn de verschillende doeleinden voor raamfolie?

Ook zijn er veel verschillende doeleinden waar je raamfolie voor kunt gebruiken. Hieronder zullen wij een aantal doeleinden noemen:

 

  • Verduisteren: om slaap te bevorderen is een hele donker kamer aan te raden. Hiervoor kun je verduisterende folie gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

  • Isoleren: de prijzen van energie en gas zijn tegenwoordig erg hoog. Dan is het fijn als je een goed geïsoleerd huis hebt. Hier kan isolerend folie bij helpen. Je houdt zo de warmte binnen en de kou buiten.

  • Anti inkijk: wil je wat meer privacy in huis? Dan is anti inkijk folie erg geschikt om te gebruiken. Hiermee voorkom je dat mensen zomaar naar binnen kunnen kijken. Dit zijn vaak gezandstraalde- of melkglas folies.

  • Zonweren: in de winter daarentegen kan het heel warm worden in huis. Dan is het fijn als je de zon juist kan weren. Hierdoor houd je het net even wat graden lager in huis. Dit zorgt voor een net wat comfortabeler temperatuur. 

 

https://www.plakfoliewebshop.nl/