Bloghopper
Image default
Beauty en verzorging

Wat als je oogleden overhangen?

Hier in Nederland hebben veel mensen last van overhangende oogleden. Sommige mensen vinden het lelijk en laten er wat aan doen door middel van een kleine chirurgische ingreep en sommige mensen hebben er geen last van en laten het maar zo. Het kan ook zijn dat die overhangende oogleden hoofdpijnklachten geven. Dan kan deze cosmetische ingreep heel veel verlichting geven.

De zorgverzekering zal natuurlijk een ooglidcorrectie ten behoeve van de verlichting van hoofdpijn klachten sneller vergoeden. Maar sommige zorgverzekeringen vergoeden ook deze operatie voor puur cosmetische doeleinden. Eigenlijk is dit ook wel logisch want als je je minderwaardig voelt door je uiterlijk dan gaat het ook niet goed met je mentale gezondheid. En je mentale gezondheid is ook wat waard.

Natuurlijk bereid je je goed voor op deze operatie, ook al is het maar een kleine ingreep. Je bekijkt de ooglidcorrectie voor en na foto’s van mensen die je voorgingen. Je ziet een groot verschil en in de meeste gevallen knappen mensen er behoorlijk van op. Hun blik wordt meer open en ze zien er minder moe uit. De mensen die het puur voor hun hoofdpijnklachten hebben gedaan, melden na afloop dat zij inderdaad minder hoofdpijn hebben nu.

Bij de operatie wordt er wat overtollig huid- en vetweefsel weggehaald. De bloedvaatjes worden dichtgebrand en de huid wordt weer aan elkaar gezet. Het is al met al een operatie van maar zo’n 20 minuutjes. Maar het is toch belangrijk om de aanwijzingen van de behandeld arts voor na de operatie op te volgen. Hij zal aangeven dat je je ogen regelmatig moet koelen en dat je de dag na de operatie vooral liggend moet doorbrengen. Dit zegt hij om de bloeduitstortingen die je sowieso gaat krijgen wat binnen de perken te houden. Dus voor een goed ooglidcorrectie herstel kun je maar het beste goed naar de arts luisteren.

http://faceland.nl