Bloghopper
Image default
Mode en Kleding

Waarom mensen sieraden dragen

Sieraden horen bij mensen. Al sinds het begin van de mensheid dragen mensen ringen, oorbellen, armbanden, enkelbandjes, haarspelden en sierspelden. Vroeger was dit vooral voorbehouden aan de rijkere klasse, waardoor sieraden toen vaak gedragen werden om te laten zien dat men rijk was. In deze tijd is dit niet meer zo. Het contrast tussen arm en rijk is een stuk kleiner en sieraden zijn in allerlei prijsklassen verkrijgbaar, waardoor vrijwel iedereen tegenwoordig sieraden draagt. Maar waarom dragen we die eigenlijk?

De hoofdreden dat mensen sieraden dragen is om zichzelf mooier te maken. Met sieraden versier je jezelf. Het maakt je mooier en laat je netjes en verzorgd overkomen. Daarnaast zijn sieraden ook een middel om iets van jezelf te laten zien. Je laat er niet alleen je smaak mee zien, maar het verteld vaak ook een stukje over je identiteit en je persoonlijkheid.

Naast deze redenen is er nog een belangrijke reden waarom mensen sieraden dragen. Sieraden hebben voor veel mensen namelijk een symbolische of emotionele waarde. Ze zijn vaak blijvend en hebben in veel gevallen een verhaal, een herinnering die erbij hoort. Dat kan komen doordat het sieraad een familiestuk, een erfstuk is. Maar het kan ook te maken hebben met het moment van het kopen of krijgen van de sieraden. Bijvoorbeeld bij je huwelijk, de geboorte van je kind, een behaald doel of ieder ander moment dat voor jou van waarde is. Daarnaast kan de emotionele waarde van je sieraad ook te maken hebben met de persoon van wie je het hebt gekregen. Sieraden zijn daarom ook het ultieme cadeau om aan je geliefden te geven.

https://www.wereldsejuwelen.nl