Bloghopper
Image default
Electronica en Computers

Voordelig en gemakkelijk televisie via satelliet? Zo werkt dat!

Kabel of satelliet?

Tegenwoordig gaat televisie kijken veel verder dan Nederland 1, 2 en 3. Naast de grote zenderpakketen van providers zoals bijvoorbeeld Ziggo of KPN, heeft u natuurlijk ook gewoon de keuze om duizenden zenders via een satelliet te ontvangen. De meeste kabelpakketten zijn van redelijk hoge kwaliteit maar zeer beperkt en erg prijzig. 

 

Televisie via de satelliet biedt u een beter uitzendsignaal dan via de kabel. Hierdoor kunt u genieten van hoge beeldkwaliteit en meer aanbod. En dit voor een lagere prijs. Maar hoe werkt dat dan precies? En waar kunt u dan een schotel kopen? Dit horen wij heel vaak en daar hebben wij als schotelshop natuurlijk antwoord op.

 

 

Zo kunt u zelf aan de slag met een schotel

Het ontvangen van die satellietzenders gebeurd dus via een schotelantenne en een digitale ontvanger. Ook wel bekend als een set-top box of IPTV box. Zo’n IPTV box moet overigens wel voorzien zijn van een zogeheten satelliet of ‘DVB-S2’ tuner. U kunt gemakkelijk de juiste richting voor u schotel vinden via een satfinder of satelliet meter. Deze komen in veel verschillende maten. Hier kunt u een keuze maken tussen een simpele kompas of een professionele satellite finder. Na het uitrichten van uw satelliet verbindt u de schotel met uw satelliet ontvanger via een coax kabel. Zo kunt u direct genieten van gratis ‘Free-To-Air’ satellietzenders.

 

Wilt u een groter aanbod? Dan kunt u zich aanmelden als abonnee bij een aanbieder zoals Canal Digitaal of TV Vlaanderen. Dit is in prijs/kwaliteit verhouding alsnog voordeliger dan kabeltelevisie.

 

De voordelen van een digitale ontvanger

Met een ontvanger geniet u van alle gemakken die u ook van de kabel gewend bent. Zo kunt u films en series live opnemen en later terugkijken of stel een timer in zodat dit helemaal automatisch gebeurd. Ook kunt u zenders blokkeren zoals dit ook mogelijk is via de kabel. De meest simpele ontvangers bieden u minimaal dezelfde functionaliteit als de kabelproviders. De high-end satelliet ontvangers gaan nog een stapje verder.

 

Andere opties en meer informatie

U hoeft natuurlijk niet verplicht te kijken naar de satellietzenders. Bijna alle moderne ontvangers, zoals die van Redline bijvoorbeeld, hebben de optie om u eigen opslagapparaten aan te sluiten om zelfs in te bouwen. Zo geniet u zonder enkele moeite van uw eigen content. Ook in Ultra HD 4K kwaliteit uiteraard. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook televisie kijken via internet met een IPTV box. Op electro-sat.nl leest u meer over televisie via satelliet en internet. 

https://www.electro-sat.nl/