Bloghopper
Image default
Energie

Voordelen van plafond isolatie

Als je in een ouder huis woont, kan deze erg zijn gehorig zijn. Vroeger werd er weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. Daarom zitten er vaak holle ruimtes tussen vloeren en het onderliggende plafonds. Dit zorgt voor veel geluidsoverlast. De oplossing? Plafond isolatie.

Dit zijn de voordelen

Plafond isolatie is een simpele oplossing, die grote voordelen biedt:

  • Geluidsdemping

Zoals in de intro besproken, zorgt plafondisolatie voor geluidsdemping. Zo heb je geen last meer van mensen die door de kamer stampen en over de trap rennen. Dat verhoogt je wooncomfort.

  • Warmte-isolatie

Warmte stijgt op. Als je plafond niet goed geïsoleerd is, verlaat de warmte je huis. Dat is zonde. Door te kiezen voor plafondisolatie blijft deze warmte ín huis en bespaar je energiekosten. Dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu.

  • Simpel en snel

Plafond isolatie is een simpele oplossing die snel klaar is. Het levert een grote energiebesparing op. Het is een efficiënte manier om uw wooncomfort te vergroten én uw energiekosten te verlagen.

  • Verschillende mogelijkheden

Bij plafondisolatie wordt de holle ruimte tussen de vloer en het onderliggend plafond gevuld met isolatiemateriaal. Je kunt er op zolder voor kiezen om het dak te isoleren, de zoldervloer te isoleren óf beiden. Er zijn verschillende geschikte isolatiematerialen voor plafondisolatie. Welk materiaal het beste is voor jóúw woning kun je het beste checken bij een isolatiebedrijf.

 Het is erg belangrijk dat isolatie vakkundig wordt aangebracht, daarom raad ik Alpine Isolatie aan.