Bloghopper
Image default
Winkelen

Vlaggenmast dient stevig in de grond geplaatst te worden

Vlaggenmast is natuurlijk een begrip zichzelf. Het plaatsen ervan is na de aankoop wellicht een van de meest belangrijke beslissingen die men dient te nemen bij de aanschaf van een mast. Niks is zo vervelend dan een dure vlaggenmast te hebben gekocht welke vervolgens onkundig in de grond wordt geplaatst. Gelukkig bieden de bedrijven die vlaggenmasten verkopen vaak extra diensten aan om de mast voor hun klanten te plaatsen. Vaak kost dit slechts enkele tientallen euro’s. Toch zijn er veel mensen die de vlaggenmast zelf willen plaatsen. Voor deze groep mensen worden hier een aantal aandachtspunten benoemd.

 

Vlaggenmast en de ondergrond waarin hij geplaatst wordt

Eigenlijk spreekt dit voor zich. De Nederlandse bodem wordt gekenmerkt door veel verschillende grondsoorten. Van wat drassig in de regio Amsterdam tot wat steviger in de provincie Limburg. Het is logisch dat een vlaggenmast in een drassige of zanderige ondergrond dieper geplaatst dient te worden dan anders. Immers, zand geeft sneller mee dan rots waardoor de vlaggenmast los zou kunnen raken met alle gevolgen van dien. Dat wil je natuurlijk niet. Veelgehoorde klacht is in dit geval dat het diep ingraven van de vlaggenmast een negatieve invloed heeft op de lengte ervan. Een oplossing is hiervoor om een vlaggenmast beugel aan te schaffen. Deze beugel bevestig je diep in de grond waarna je de mast erin schuift. In sommige gevallen kan de mast ook nog worden vastgeschroefd. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken om een vallende vlaggenmast.

 

Een extra opmerking is wel noodzakelijk. Maak je gebruik van een beugel dan dien je de grond waar je de vlaggenmast wil plaatsen eerst vol te storten met cement. Alleen in dat geval ben je verzekerd van een stevig bevestigde vlaggenmast zonder risico op het omvallen of omwaaien ervan. Vraag altijd jouw verkoper wat hem of haar het beste lijkt. Deze mensen hebben veel verstand van een vlaggenmast en hoe hem te plaatsen.

http://www.vlaggenuniefriesland.nl