Bloghopper
Image default
Vakantie

Visum Turkije aanvragen online

Vakantie in Turkije
Op vakantie naar Turkije? Turkije is tegenwoordig een ongelofelijk populaire vakantiebestemming. Er gaan jaarlijks dan ook zo’n 800.000 mensen naar Turkije.
Indien u voor het eerst naar Turkije gaat, is het handig om een aantal dingen te weten. Met name hoe u uw visum moet aanvragen.

 

Vóór uw reis
De kans is groot dat u uw reis heeft geboekt inclusief de vlucht. Het is belangrijk dat u uw reis op tijd boekt, daar u ook nog andere zaken op tijd moet regelen. Zo moet uw paspoort of ID-kaart nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije. Hoewel vanaf 1 januari 2015 deze termijn wordt verlaagd naar 60 dagen. Het is goed om hier dus rekening mee te houden wanneer u uw reis boekt.

Verder is het goed om te weten hoeveel gewicht uw koffer mag zijn bij het inchecken. Dit is afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waar u mee vliegt.

In Turkije op het vliegveld
Wanneer u veilig bent geland, wilt u natuurlijk zo snel mogelijk uw koffer pakken en meteen genieten van uw verblijf in Turkije. Wij adviseren u dan ook om de bordjes “bagage claim” te volgen op het vliegveld. Zo komt u eerst bij de paspoortcontrole uit en vervolgens bij de bagageband om uw koffer op te pikken.

Visum kopen of online aanvragen
Alvorens u door de paspoortcontrole kan, moet u als Nederlander of Belg in het bezit zijn van een visum. Aangezien noch Nederland noch België een verdrag heeft met Turkije, is een visum verplicht.

Het visum is nog op het vliegveld te koop voor € 25. U kunt het visum contant of met de pin betalen. Sinds dit jaar is het echter mogelijk geworden om uw visum online aan te vragen. Dit zogenaamde e-visum is door Turkije ingevoerd naar aanleiding van de lange wachtrijen op het vliegveld.

U kunt het e-visum Turkije aanvragen in het Nederlands of Frans, betalen via iDeal of MisterCash voor een prijs van € 24,95. Het aanvragen van een visum Turkije is binnen 5 minuten geregeld en binnen 24 uur ontvangen! Na het ontvangen van uw visum, kunt u dus meteen doorlopen naar de paspoortcontrole en onbezorgd van uw verblijf genieten in Turkije!

https://www.visumvoorturkije.nl/aanvragen