Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Vijf ideeën voor je kinderkamer

 

  1. “Ruim je kamer op!” Welke ouder heeft het niet al 100 keer gezegd. Maak het je kinderen makkelijk door te zorgen voor leuke makkelijke manieren om spullen op te bergen. Zoals de mandjes van de Ikea die perfect in de kasten van de zweedse meubelgigant passen. Maakt het opruimen makkelijk, omdat alles zo in de juiste mandjes gegooid kan worden.

 

  1. Wat is het eerste woord dat een kind leert schrijven? Precies: zijn of haar naam! Het herkennen van de eigen naam kunnen ze al veel eerder. Wat is er dan leuker dan op de deur van de kamer of in mooie letters aan de muur de naam van je kind op te hangen. Je kind leert dat dit zijn of haar eigen plekje is en het voelt ook direct vertrouwd aan. Persoonlijkere decoratie dan een mooi versierde naam op de muur is er niet.

 

  1. Vraag me niet waarom, maar in de fantasie van kinderen wonen monsters vaak op plekken waar ze op de vloer moeten slapen, waar de stofzuiger zelden komt en vooral, waar ze argeloze kinderen makkelijk kunnen grijpen, oftewel: onder het bed. Om kinderen gerust te stellen (en om extra opbergruimte te creëren) kan je die ruimte onder het bed opvullen met opbergboxen of beter nog: een op maat gemaakte lade. Eenvoudig te maken van wat steigerhouten planken en latjes. el goed opschuren in verband met splinters, een paar wieltjes er onder en je kunt de buit van weer een verjaardag en sinterklaasfeest kwijt. En niet onbelangrijk: er is geen ruimte meer voor de monsters om te wonen dus die zullen moeten verhuizen. 

 

  1. Heb je creatieve kinderen en wil je de kleuren op je muren graag berperken tot de door jou gekozen kleuren? Haal een dun stuk triplex bij de bouwmarkt en verf het met krijtbord verf. Maak er een leuke lijst omheen, hang het aan de muur of deur en je kind kan de nieuwe Picasso uithangen zonder dat het ruimte kost. En niet onbelangrijk; je muren blijven gespaard!

 

  1. Ieder kind heeft hobbies, lievelingsdieren of –sporten, voetbalclub of misschien een passie voor muziek. Het is dan ook leuk om de kamer van je kind een thema te geven dat daarbij past. Als je bijvoorbeeld aan de kust woont is het leuk om schelpjes op de deurpost te plakken of om houten figuren van zeedieren aan te schaffen en deze in mooie kleuren te verven en op te hangen. En er is geen passie te verzinnen of er zijn wel muurstickers te krijgen die daar perfect bij aansluiten.
http://www.crea-lief.nl/houten-letters.php