Bloghopper
Image default
Dienstverlening

Ultrasoon binnenkort ook in de ziekenhuizen

Binnenkort kunnen we de ultrasoon apparaten ook in de ziekenhuizen verwachten. Het blijkt dat de rvs in ziekenhuizen niet voldoende gereinigd word en het komt zelfs heel vaak voor dat het niet steriel is. Het gaat hier dan soms zelfs over het gereedschap, dat bij operaties word gebruikt.

 

Hoge infectie ratio

 

Het blijkt dat de infectie ratio in veel ziekenhuizen best hoog is en de oorzaak is vaak slechte reiniging van de rvs en andere metalen objecten, dat bij een operatie worden gebruikt. Het is dan ook raar dat er maar weinig aan word gedaan, terwijl de meeste gereedschappen voor een operatie niet schoon zijn, laat staan steriel.

 

De ultrasoon oplossing

 

De ultrasoon bied nu voor ziekenhuizen een makkelijke oplossing, om infectie te voorkomen en makkelijk rvs reinigen. In elke operatie kamer kunnen de ultrasoon apparaten geplaatst worden, waar alle metalen objecten zoals rvs in kunnen. De ultrasoon machine reinigt het dan grondig tot wel 99%, waar nu de reiniging waarde maar rond de 60% ligt. Het apparaat is makkelijk te gebruiken en het is veel simpeler dan de huidige reiniging methodes. Het personeel hoeft dus niet getraind worden, om het te gebruiken.

 

Pilot project

 

Er is al een pilot project gaande in een ziekenhuis in Nederland, om de efficiëntie en reiniging gehalte van ultrasoon te testen. Tot nu zijn alle resultaten heel positief en zijn post operatie infecties flink afgenomen, omdat alles nu wel gewoon steriel is. Na de afloop van deze project kunnen we dan ook de ultrasoon apparaten in alle ziekenhuizen verwachten, waar het veel goed gaat doen. Zo zullen hopelijk een hoop post operatie infecties afnemen en een hoop levens gered worden.

 

Het ultrasoon apparaat

 

De werking van de ultrasoon apparaat is heel effectief, maar toch heel simpel en het kan alle rvs profielen reinigen. De ultrasoon apparaat werkt met geluidsgolven, om te reinigen en dit maakt het zo effectief. Door het lage frequentie geluidsgolven dat gebruikt worden, kan er op plekken gereinigd worden, dat je nooit met een borstel zou bereiken.

 

Het ultrasoon apparaat word gevuld met reinigingsvloeistof op waterbasis en de vloeistof word door de geluidsgolven tot diep in de poriën van het metaal begeleid. Het veroorzaakt ook mini implosies, doordat de geluidsgolven op elkaar botsen. Deze mini implosies zorgen nog eens voor een extra reiniging effect, doordat ze als een borsten fungeren. Zo is er het voordeel van een borstel en komt al het vuil eraf, maar bestaan de nadelen van een borstel niet.

https://vangeenen.nl