Bloghopper
Image default
Gezondheid

Snurken, de Velumount aanpassing

Nooit meer snurken

Na vijf jaar is mijn partner eindelijk opgehouden met snurken. Het was vreselijk. Bijna elke nacht hield hij me wakker met zijn slapende geluidsuitspattingen. Heel soms sliep ik eerder dan hem, maar in veel gevallen gebeurde dit niet. Mijn vriend is een zeer vaste en goede slaper. Hij gaat liggen en hij is direct in slaap. Na vijf minuten stilte begint hij met snurken. Ik lag uren wakker. Uiteindelijk sliep ik zo slecht, dat ik maar op de logeerkamer ben gaan liggen. In de kamer naast onze slaapkamer kon ik zijn gesnurk nog horen, maar daar viel ik tenminste in slaap. Het deed onze relatie niet goed. Ik raakte geïrriteerd door het snurken van mijn mannelijke partner en hij was niet fit. We waren beiden niet fit. Ondanks dat mijn vriend zeer vast sliep, werd hij vermoeid wakker. Uit onderzoeken is dit ook bewezen, mensen die veel snurken zijn vermoeider. Het was dus voor ons beiden van groot belang dat we een oplossing vonden voor het snurkprobleem. Het grote geluidsprobleem in onze slaapkamer moest aangepakt worden. Ik wist dat een goede vriendin ook lange tijd met hetzelfde probleem kampte. Vandaar dat ik op een dag het onderwerp opbracht. Ik had wederom een nacht bijna niet geslapen en had haar in tranen opgebeld. Er moest iets gebeuren en zij wist een goed adres om te bezoeken. Ze raadde me aan om contact op te nemen met Velumount®. Dit is een beugel die op maat gemaakt wordt, waardoor de persoon in kwestie beter ademhaalt en niet gaan snurken. Haar vriend sliep er al twee jaar zeer succesvol mee. ‘Deze aanpassing heeft onze relatie gered’, aldus een blije vriendin.

Snurken, de Velumount® aanpassing

Na de afspraak met mijn vriendin lichtte ik mijn partner in. In eerste instantie vond hij het maar een rare constructie. We bekeken samen de website van Velumount® en de constructie leek zeer oncomfortabel. Toch waren de recensies zeer lovend over deze antisnurk oplossing. Er zijn veel mensen die minder snurken, zich fitter voelen en een betere relatie aan de constructie hebben overgehouden. Na telefonisch contact met de vriendelijke klantenservice van het hoofdkantoor besloot mijn vriend zich aan te melden voor een behandeling in het filiaal van Weert. Velumount® heeft naast het filiaal in Weert ook nog locaties in de volgende 4 plaatsen:

 

 • Vroomshoop
 • Ovezande
 • Wapenveld
 • Sint-Michielsgestel

 

Naast de vestigingen in Nederland heeft deze bestrijder van snurken ook zeer veel vestigingen in Duitsland. Het hoofdkantoor staat net over de grens in Bad Bentheim. Wij komen echter uit Roermond en Weert was voor ons de meest logische optie. Binnen twee weken kon mijn vriend geholpen. Het snurken was inmiddels opgelopen tot hoge proporties. Ik kon al bijna niet meer normaal slapen in de logeerkamer. Bij aankomst werd het programma nogmaals uitgelegd aan de hand van 4 stappen:

 

 • De beugel wordt aangemeten door gecertificeerde deskundigen van Velumount®
 • U krijgt een korte les over slapen, snurken en slaapapneu
 • Een praktijkles. U krijgt oefeningen waarmee u beter om kunt gaan met de antisnurk beugel
 • De behandeling duurt ongeveer 1-2 uur

 

Na 2 uur zou hij al niet meer snurken. Dat was een gedachte die me intens gelukkig maakte. Er werd echter nog wel een kanttekening gemaakt. Het duurt een aantal weken voordat de persoon gewend is aan de beugel. Het is hetzelfde als een beugel die de tanden terugplaatst van pubers. Het duurt even voordat ze eraan gewend zijn. De tandconstructie zit echter vaak vast in de mond en kan niet van het gebit gehaald worden. De snurkaanpassing van Velumount® is echter gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen. Het snurken kan dus alleen aangepakt worden als de persoon in kwestie het de eerste weken volhoudt. Ik heb mijn partner vaak moeten overtuigen dan het ‘heilige doel’ in de eerste weken. Hij liep tegen verschillende problemen aan:

 

 • Het lukte hem niet om de beugel gemakkelijk in zijn mond te krijgen
 • Hij kreeg last van extra slijmontwikkeling
 • Hij vond de constructie niet lekker zitten

 

Na het inbrengen van de Velumount® aanpassing nam het snurken gestaag af. Deze symptomen zijn in de eerste weken zeer normaal. Ik drukte dat op zijn hart en na een maand had hij nergens meer last van. Hij plaatste de beugel in een seconde, de extra slijmontwikkeling verdween en hij had geen last meer van de constructie. Het is niet de mooiste oplossing, maar dat maakt niets uit. In de nacht doen we toch het licht uit en de ogen dicht.

Het resultaat is verbluffend!

Met dank aan de aanpassing van Velumount® hoor ik mijn vriend niet meer snurken. Het snurken is namelijk verleden tijd! Hij geeft ook aan zich veel fitter te voelen. Elke dag staat hij uitgerust op en gaat mijn man met plezier naar het werk. Onze relatie is de laatste maanden weer zoals in de beginmaanden. We zijn uitgerust en hebben weer de energie om van elkaar te houden. Bent u het ook zat om te snurken en bent u geïnteresseerd in de diensten van Velumount®? Maak dan online een afspraak, stuur een email of neem telefonisch contact op met één van de vijf vestigingen in Nederland. Wacht niet langer en kies voor een goede nachtrust voor u en uw partner. Ik kan het alle koppels aanraden. Het verbetert uw leven en uw relatie op veel verschillende vlakken – als u begrijpt wat ik hiermee bedoel?

http://www.velumount.nl/nl