Schakelmateriaal kan ook mooi zijn

Tijden veranderen en dat geldt eveneens voor de aankleding van het verblijf. Het gebruik van stroom is aangaande de afgelopen honderd jaar volkomen veranderd. Vanwege de vernieuwende functies zijn ongetwijfeld de eisen veranderd. Jij wilt jouw instrumentarium graag mogen benutten op de plekken die jij handig vindt en je houdt van smaakvol licht in jouw woning.

Op klassieke huisvesten, zoals de alsmaar populairdere jaren ’30 verblijven, kan het nodig zijn om additionele electrische voorzieningen aan te leggen. Maar evenzeer bij veelal modernere woningen kan het aanbod van voeding niet op je zorgen aansluiten. Alvorens het afstemmen van de lichtsterkte en de stopcontacten is materiaal beschikbaar dat geen speciale inbouw behoeft. Dit opbouw schakelmateriaal voorkomt dat je plaats open moet creëren op de wand, sec en louter omstreeks de schakelaar te plaatsen. Dit maakt het een simpele oplossing alvoor het inrichten van knoppen op de geprefereerde plek.

Systeem schakelmateriaal zijn verkrijgbaar in diverse soorten schakelingen. Welnu kun jij bijvoorbeeld kiezen voor een enkelpolige knop, die adequaat is voor droge ruimten, ofwel een 2-polige schakelaar, geschikter voor natte ruimtes.

Geschikt voor verscheiden verdiepingen is de wisselschakelaar. Hierbij vermag de verlichting namelijk worden bediend vanaf twee plekken. Deze schakeling is ook mogelijk met meer dan 2 schakelpunten en wordt dan een kruisschakelaar genoemd. Wilt gij twee lichtpunten vanaf een plek gebruiken vervolgens kan dat ook. Deze schakelaar heet een serieschakelaar en bestaat uit twee halve knoppen.

Voor enkele ruimten kan het tactvol zijn de verlichting na een afgewogen tijd uit te doen gaan. Hiervoor heb jij een trappenhuisautomaat nodig. Wil jij een lichtknop die jou herhaaldelijk nogmaals in kunt drukken zonder dat hij van stand veranderd? Een impuls relais is hiervoor het antwoord.