Bloghopper
Image default
Wijn

Rode wijnglazen uit Tsjechië

Verschillende landen in Europa zijn bekend om hun rode wijnglazen. Gek genoeg zijn dit geen landen waarvan je het zou verwachten. Het land van de rode wijn is natuurlijk Frankrijk dus dan verwacht je hier toch ook de wijnglazen. In de praktijk werkt het allemaal net iets anders. De rode wijnglazen komen namelijk voornamelijk uit landen als Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië. In Nederland is Tsjechië misschien iets minder bekend als het aankomt op rode wijnglazen. Toch is het een van de beste producten van Europa als het aankomt op kristalglas. We hebben het hierbij vooral over de Tsjechische Bohemen.

Rode wijnglazen uit de Tsjechische Bohemen.

Bohemisch kristal is een speciaal kenmerk dat alleen gebruikt mag worden voor kristalglazen uit de Tsjechische Bohemen. Geen enkel ander glaswerk mag dit label op zijn of haar glazen plakken. Het kenmerk staat garant voor bijzondere rode wijnglazen die je eigenlijk nergens anders tegenkomt. Maar het staat ook garant voor kristal. Geen enkel ander glas mag dit label voeren. Uiteraard zit er een prijsverschil tussen een wijnglas uit de Bohemen als uit een ander willekeurig land. Dit heeft alles te maken met de hoge kwaliteit die ze aanhouden bij het blazen van de kristalglazen. Als de glazen niet aan deze eisen voldoen en niet uit deze regio komen dan mogen ze niet dit keurmerk dragen.

Goedkope rode wijnglazen uit Tsjechië.

Als je de prijs van rode wijnglazen vergelijkt met een action dan zijn ze natuurlijk duurder. Maar de wijnglazen zijn wel een stuk goedkoper dan kristalglas uit Oostenrijk of Zwitserland. Je kan zo dus aan speciaal kristalglas komen zonder de hoofdprijs te betalen. Ontdek zelf welke wijnglazen het beste bij jouw verwachtingen passen en waar je geen absolute hoofdprijs voor betaalt.

Rode wijnglazen online kopen.

Er zijn helaas nog weinig winkels in Nederland die de speciale kristallen wijnglazen uit Tsjechië verkopen. De grootste kans om deze wijnglazen toch ergens tegen te komen is vooral door online te kijken. Je maakt dan al snel kans om een setje van 6 glazen te vinden. Buiten de hoge kwaliteit zal je vooral ingepakt worden door de uniek uitstraling en het prachtige design dat je echt nergens anders zal tegenkomen.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl