Private Lease Tips

Aan het nadenken over Private Lease? Lees dan eerst deze Top 5 Private Lease Tips

1.  Maak een goede afweging tussen kopen en leasen

Start altijd met het berekenen van de huidige autokosten. Leaseauto.nl heeft een makkelijke kosten calculator die hierbij kan helpen. Deze zet de huidige autokosten op een rij. Hierin worden ook afschrijving en onderhoudskosten meegenomen.

2.  Het leasebedrag moet elke maand betaalt worden

Het private leasebedrag komt elke maand terug. Dit kan een flinke hap zijn uit het maandelijkse huishoudbudget. Het is daarom goed om van tevoren te bepalen hoe de leasekosten passen in de persoonlijke prioriteiten. 

3.  Bereken hoeveel de auto gebruikt wordt

Als er meer kilometers worden gereden dan afgesproken, dan moet er bijbetaald worden. Bedenk dus vooraf goed hoeveel kilometers er per jaar nodig zijn in het leasecontract. 

4.  Kies een leasemaatschappij met het Keurmerk Private Lease. 

Zo weet je zeker dat de voorwaarden in orde zijn. Deze zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Deze leasemaatschappijen zijn herkenbaar aan het keurmerklogo. Een overzicht van de deelnemers vind je hier.

5.  Kies voor zekerheid bij het bestellen

Het afsluiten van een leasecontract is iets wat wij niet vaak doen. Misschien is het wel de eerste keer. Toch zijn er een aantal kleine lettertjes in een groot verschil kunnen maken. 

Er zijn private lease adviseurs als Leaseauto.nl die kunnen helpen met uitleg en persoonlijk advies. Het advies is kosteloos en vrijblijvend.

Private Lease Modellen

Wendbare compacte auto’s blijven populair om privé te leasen. Zo staan de Toyota Aygo en Volkswagen up al jaren in de top 10. 

 

https://leaseauto.nl/