Bloghopper
Image default
Woningen

Muurtekening babykamer: uniek en bijzonder

Als je kleintje er straks is, is het prettig om een eigen kamertje voor je zoontje of dochtertje te hebben. Een baby heeft niet per se een eigen kamer nodig en kan eerst een paar nachten, weken of maanden bij jullie op de kamer slapen. Veel ouders vinden dit een prettig idee en het is ook erg praktisch voor moeders die borstvoeding geven. Het kan ook zijn dat jullie baby al direct op zijn of haar eigen kamertje gaat slapen. Er zijn talloze manieren om de babykamer sfeervol in te richten. Met een muurtekening in de babykamer zorg je voor een vriendelijke en unieke uitstraling van het kamertje.

 

Zelf muurtekening babykamer maken

Je kunt een mooie muurtekening voor de babykamer laten maken, maar je kunt ook zelf de kwast oppakken. Je wilt natuurlijk dat het resultaat fantastisch is, daarom delen wij een aantal tips met je. Zorg voor een gladde en wit geverfde ondergrond die al minstens 48 uur droog is. Voor de muurschildering gebruik je verf op waterbasis, zoals bijvoorbeeld acrylverf. Een goede muurtekening op de babykamer bevat leuke details. Pas dus op met het gebruik van te dikke kwasten en pak ook wat dunnere penselen. Voor de kinderkamer is het leuk om te kiezen voor lichte en vrolijke kleuren. Maak voordat je aan de slag gaat met verf een schets op de muur met potlood. Dit is heel makkelijk te doen door met een beamer jouw ontwerp op de muur te projecteren en deze vervolgens over te trekken! Ga voor zachte potloodlijnen zodat je deze indien nodig weg kunt gummen op het moment dat jouw muurtekening klaar is.

 

Extra sfeer met muurschildering

Met een muurschildering geef je de babykamer direct een unieke en speciale uitstraling. De tekening zorgt voor veel sfeer en je past deze helemaal aan je eigen wensen aan. Stem de kleuren bijvoorbeeld af op de kleuren van je meubeltjes en het beddengoed of match met het eerste pakje van je kleintje. Muurtekeningen die het altijd goed doen zijn schilderingen van dieren, de natuur of kleurrijke regenbogen.

 

Wanneer babykamer verven

Er wordt aangeraden om ruim op tijd te beginnen met het klaarmaken van de babykamer. Het tweede trimester is een uitstekende tijd, omdat je als het goed is nog genoeg energie hebt en weinig last hebt van lichamelijke klachten. Het kamertje kan ook nog goed luchten als jij op tijd begint. Kies bij het schilderen het liefst voor verf op waterbasis. Niet alleen verfdampen zijn schadelijk voor je ongeboren kind, maar ook het matrasje en andere meubels kunnen schadelijke stoffen bevatten. Geef ze dus de kans om uit te wasemen, kies verantwoord jouw spullen en materialen en ventileer de babykamer goed.