Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Luxe badkamer in een tiny house

“Geef de kamer die je het meeste gebruikt de meeste ruimte”, zegt de volksmond. Dit principe kan ook in de badkamer met vertrouwen worden toegepast: of het nu gaat om een wastafel, toilet of ligbad, innovatieve fabrikanten bieden de bijpassende badelementen voor zelfs de kleinste oppervlakken.

Er mogen immers ook geen compromissen worden gesloten met betrekking tot de bruikbaarheid in de tiny house badkamer. En dit is nadrukkelijk mogelijk, ook al is de badkamer erg klein, schuin of met weinig lichtinstraling. Het is duidelijk dat de grotere, lichtere kamers zijn ontworpen als woonkamers, slaapkamers en keukens. Maar met de juiste elementen wordt de tiny house badkamer ook een kleine, privé-badkamer voor frisheid en ontspanning.

 

Wastafels zijn verkrijgbaar in vele maten en vormen

De spoelbak hoeft niet groot, rechthoekig of ovaal te zijn met de kraan in het midden. Er zijn ook kleine wastafels, driehoekig of rond, precies voor de hoek in de badkamer die overblijft en die daarvoor gebruikt moet worden. Afhankelijk van de bereikbaarheid van de locatie bevindt de kraan zich links of rechts, dit is ook mogelijk voor de opslagruimtes.
 
Bad- en wasbenodigdheden liggen dan precies aan de zijkanten die de kamer op maat kunnen worden gesneden. Dit geldt ook voor de onderkasten: ze zijn onmisbaar als opbergruimte, vooral in een tiny house badkamer. Bovenbassins zijn ook een goede optie. Ze kunnen bijvoorbeeld in een ruimte worden geplaatst wanneer de hoekige hoeken beter geschikt zijn voor badkuipen en toiletpotten. Ze fungeren dan ook als ruimte-ontwerpers, hebben minder installatie-inspanning en brengen warmte in de anders misschien wel functionele badkamer met avant-gardistische of nostalgische vormen. Aanbevolen badkamers met geschikte wastafels voor kleine badkamers zijn onder andere Keramag iCon en Ideal Standard Connect.
 

Compost toilet voor in een tiny house

Het volgende probleem doet zich soms voor in kleine badkamers: Als u op het toilet zit, stoten uw schouders tegen de wastafel en uw knieën tegen de rand van het bad. De oplossing is de wc voor wandmontage, die ruimtebesparend is door precies die ruimte op te vullen die in de badkamer overblijft. Deze versies zijn verkrijgbaar in een chique design en in verschillende vormen, zodat aan alle ruimtelijke eisen kan worden voldaan.
 
Een compost toilet betekent dat de toiletpot slechts een stengellengte van 49 cm heeft. Deze variant kan bijvoorbeeld gevonden worden in het design lijn van droog toiletten. Dergelijke producten – met slechts zes liter water per spoeling – zijn ook echt minimalistisch als het gaat om waterverbruik. Villeroy & Boch biedt ook compacte versies van Subway 2.0 wasserette WC’s in de Subway serie. De hightech coatings met lotuseffect op nieuw badkamerkeramiek van merkfabrikanten bieden nog een ander voordeel: het water krimpt in druppels, neemt kalkresten en vuil mee in de infusie.
 

Een bad in een Tiny House?

Het is vooral de badkuip die van elke kamer, hoe klein ook, een huiselijk wellnesscentrum maakt. En ze zijn beschikbaar voor elke denkbare plaats en op maat gesneden. Het idee dat een bad lang, breed en rechthoekig is, behoort tot het verleden. De industrie definieert de afmetingen voor een kleine standaardbadkuip als 170 x 70 cm. Als er niet genoeg ruimte is, komen de vele varianten van de ruimtebesparende en zitkuipen in beeld. Er is ook een keuze uit asymmetrische vormen, die bijvoorbeeld naar één kant taps toelopen.

{youtube}}

Kleine badkamers vragen om creatief denken en nieuwe manieren: wie zegt bijvoorbeeld dat de wastafel niet boven het voeteneinde van het bad moet worden geplaatst? Voor het vullen van zeer speciale hoeken zijn er zeshoekige of andere, veelhoekige versies. Bewezen Bette merkoplossingen dragen bijvoorbeeld de mooie naam “Bambino”. Ruimtebesparende baden van Ideal Standard, Villeroy & Boch of Keramag presenteren zich asymmetrisch.

Conclusie: tiny house badkamers hebben een groot potentieel. De kleine, opwindende badkamer heeft ook de potentie om een functionele en vooral stijlvolle badkamer te worden. Of het nu gaat om een fonteintje, toilet of badkuip: bekende fabrikanten leveren tegenwoordig de juiste afmetingen voor een stijlvol, modern design in een tiny house.