Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Led transformator en led voeding

Als u LED strips koopt vergeet dan niet uw led voeding. LED Strip verlichting is afhankelijk van een perifere eenheid genaamd een led voeding, ook wel een led transformator of driver genoemd, die nodig is om ze te laten werken.

Led voedingen zijn er in vele soorten en maten verkrijgbaar, variërend van zeer eenvoudige ‘plug and play’ eenheden zoals commerciële stijl led transformatoren die kunnen worden hardwired in uw elektriciteitsnet. U zult ook horen dat deze aangeduid zijn als led en ’transformatoren.’ Dit komt doordat als de LED Strip eenheden zijn ontworpen om de netspanning 230 V AC ’transformeren’ naar een lage spanning 12V DC.

Er zijn een paar overwegingen die u moet maken als het gaat om het selecteren van het type led voeding die u nodig hebt.

Ten eerste, wil je in staat zijn om de stekker in het stopcontact, of bent u van plan om uw LED Strip hardwire aan te sluiten aan een lichtschakelaar?

Indien het antwoord op de vorige vraag ‘ja’ is dan zal je een standaard ‘plug and play’ moeten gebruiken. Dit is het meest elementaire aanbod beschikbaar op de markt en zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie voor standaard huishoudelijke toepassingen via een stekker stroombron. Het geheel lijkt op een lap top lader en is ongeveer 2 meter lang.

Voor meer complexe toepassingen, of wanneer er geen stopcontact beschikbaar is en als alternatief netspanning beschikbaar is moet men werken met een led transformator voor integratie.

Naast het kiezen van het type led voeding, moet u ook de grootte ervan te bepalen. Deze leveringen zijn er in verschillende maten, overal van een lage 20 Watts variërend vele malen dit cijfer. Deze cijfers beschreef de maximale ‘belasting’ dat de led transformator kan beheren. De ‘belasting’ van uw LED Strip verlichting wordt berekend door het wattage per meter en vermenigvuldigd met het aantal meters dat u gebruikt. Als voorbeeld, de wattage per meter 7.2W en de lengte 10 meter, dan wordt de volledige belasting 72watts. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze belasting niet hoger is dan de maximale belasting op uw led transformator; anders zullen de prestaties problemen ondervinden.

http://www.leds-depot.be/