Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Je trap veiliger maken voor je huisdieren? Dat kan!

Heb jij thuis een lieve puppy, kitten of een lief senior-maatje? Een echte dierenvriend weet dat zijn trouwe viervoeter niet altijd even goed ter been is, zeker aan het begin en het einde van zijn leven. Hierdoor is het voor hen best lastig om de trap op en af te marcheren. Wil jij dit voor je pluisbal makkelijker maken, dan kun je de trap in je woonkamer dichtmaken, verlichting aan je traptreden toevoegen of antislip-overzettreden laten plaatsen. In dit artikel vertellen we je precies wie jouw trap kan renoveren.

Wat maakt jonge dieren zo klunzig?

Een jonge kitten of puppy kan nog niet goed de trap op en af klimmen. Dat heeft verschillende oorzaken. Zo is een jong dier (net als een jong kind) nog in de groei, is het erg onervaren en moet het nog leren hoe het moet springen, lopen en klimmen. Daarbij zijn jonge dieren erg nieuwsgierig naar van alles en nog wat, waardoor ze soms schijnbewegingen maken. Dat beetje stof is wel zo interessant! Dit leidt tot onhandig gedrag.

Ook oudere huisdieren zijn niet altijd een ster in traplopen. Hun spieren en gewrichten worden stijf, waardoor ze bepaalde bewegingen niet meer of minder goed kunnen maken.

Zo maak je je trap veiliger

  • Plaats traphekjes voor je grote hond of bijzonder grote kat;

  • Vermijd gladde oppervlaktes;

  • Laat je trap dichtmaken;

  • Plaats traptrede-verlichting.

Wie kan je trap opknappen?

Is het tijd om jouw trap op te knappen zodat je dierenvriendjes weer veilig naar boven en beneden kunnen? Neem dan de specialisten van Stairz Traprenovatie in de arm. Maak bij hen vrijblijvend een afspraak met een adviseur, die jouw trap onder de loep neemt. Ben je het niet eens met zijn inzichten? Dan zit je nergens aan vast. Ben je tevreden? Dan ontvang je ter plaatse een offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Ga daarom vandaag nog langs bij de showroom of plan een online adviesgesprek. De experts van Stairz staan klaar om je te helpen.