Bloghopper
Image default
Rechten

Hoe kies je een goede erfenis advocaat?

Het laatste waar je op zit te wachten in tijden van rouw is een conflict om de erfenis. Zeker wanneer het conflict zich binnen de familie afspeelt, kan dit zeer pijnlijk zijn en de nodige littekens achterlaten. Bij een conflict over de erfenis kun je een beroep doen op een erfrecht advocaat. Deze advocaat kan jouw belangen behartigen binnen de familie, of de belangen van alle erfgenamen wanneer er een conflict is met een derde partij.

Wanneer heb je een erfenis advocaat nodig?

Als er conflicten ontstaan rondom een erfenis, heb je een erfrecht advocaat nodig om op te komen voor jouw belangen als erfgenaam. Een conflict kan zich voordoen binnen de familie, maar het kan ook een conflict met de executeur of schuldeisers betreffen. Zeker wanneer een geschil voor de rechtbank wordt beslist, is een erfenis advocaat met een uitmuntende kennis van het erfrecht een must.

Wat doen erfenis advocaten?

In de meeste gevallen klop je bij een erfenis advocaat aan wanneer je op zoek bent naar juridisch advies over een conflict om de erfenis. Als het conflict zich binnen de familie afspeelt, zal er in eerste instantie ingezet worden op een mediator. Door middel van gesprekken wordt er onder leiding van de mediator binnen de kaders van de wet samen gezocht naar een passende oplossing. Bij conflicten met schuldeisers is een rechtszaak meestal niet te voorkomen. De advocaat zal jouw rechten als erfgenaam verdedigen in de rechtszaal.

Hoe kies je een goede erfrecht advocaat?

Je wil niet dat jouw belangen door de eerste de beste advocaat behartigd worden. Je hebt een erfrecht advocaat nodig met verstand van zaken. Kies daarom voor een erfenis advocaat die zich heeft gespecialiseerd in erfrecht en al enige jaren ervaring heeft met procederen. Het uurtarief van de advocaat is niet onbelangrijk, maar zou geen leidende factor moeten zijn. Kies liever een erfrecht advocaat die het geld waard is.

Tarieven erfrecht advocaten vergelijken

Goedkoop hoeft in de advocatuur echter niet altijd duurkoop te zijn. Vergelijk de tarieven van verschillende erfrecht advocaten eenvoudig online om de goedkoopste advocaat te vinden. Let echter ook op andere aspecten dan de prijs om tot een goede keuze te komen. Vraag in ieder geval bij verschillende advocatenkantoren een offerte op en voer een vrijblijvend intakegesprek om te zien of er een klik is. Je moet altijd kiezen voor een advocaat die je vertrouwt vanwege zijn eerste indruk en zijn staat van dienst.