Bloghopper
Image default
Aanbiedingen

Hoe je een perfect kerstdiner voor je vrienden organiseert

Het is de mooiste tijd van het jaar! En wat is een betere manier om vakantievreugde te verspreiden dan door een prachtig kerstdiner voor je vrienden te organiseren. Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je diner vrolijk en stralend is.

 

1. Maak een gastenlijst en verstuur de uitnodigingen vroeg. Dit geeft je gasten voldoende tijd om te reageren en hun agenda te plannen rond je etentje. Bovendien kun je dan je gastenlijst nog aanpassen als iemand niet kan komen. 

 

2. Plan je menu van tevoren en probeer je te beperken tot gerechten die je van tevoren kunt maken. Zo voorkom je stress op het laatste moment in de keuken op de dag van je feest. Gerechten als geroosterde groenten, aardappelpuree en taart kun je allemaal van tevoren maken en voor het opdienen opwarmen. Je kunt ook kiezen voor een teppanyaki plaat. Op die manier kan iedereen de hele avond aan tafel blijven zitten en bereid je samen je eigen gerechtjes! Bekijk het assortiment teppanyaki platen van Maxtotaal eens.

 

3. Dek de tafel de avond tevoren, zodat je op de dag zelf alleen nog wat kaarsen hoeft aan te steken, couverts neer te zetten en eventuele versieringen te regelen. Zo voorkom je dat je op het laatste moment nog iets moet doen en zorg je ervoor dat alles er perfect uitziet als je gasten arriveren. 

 

4. Wat de drankjes betreft, biedt een verscheidenheid aan opties, zodat er voor elk wat wils is. Overweeg naast wijn en bier ook een feestelijke punch of mocktail te maken voor gasten die geen alcohol drinken. En vergeet niet de koffie en thee voor na het eten! 

 

5. Vergeet tot slot niet te ontspannen en plezier te maken! Je vrienden komen langs om tijd met je door te brengen, niet om je gastheerschap te beoordelen, dus probeer niet te stressen als alles niet perfect volgens plan verloopt. Het belangrijkste is dat iedereen het naar zijn zin heeft!