Bloghopper
Image default
Winkelen

Helpt een schoenendroger? Drie tips tegen zweetvoeten

Stinkende sportschoenen, muf ruikende sneakers. Je bent vaak druk bezig om schoenen te drogen en met schoendeo te verfrissen. Zonder het gewenste resultaat, want na een tijdje gaat de onfrisse lucht niet meer weg. We noemen hier drie tips om je voeten fris te houden en je schoenen te drogen, nadat ze nat en zweterig zijn geworden. Zo zijn veel mensen enthousiast over schoenendrogers, waarmee je ook scheenbeschermers en handschoenen droogt.

1. Een schoenendroger droogt met warme lucht

Een schoenendroger maakt schoenen, sportschoenen, laarzen en pantoffels niet alleen droog, maar ook fris. Stank, schimmels en bacteriën verdwijnen namelijk dankzij de warme lucht. Ook vervelende kwaaltjes als kalknagels en voetschimmel krijgen met droge, schone schoenen minder snel een kans. Door het gebruik van een schoenverfrisser gaan je schoenen bovendien langer mee, omdat je ze niet meer op de verwarming hoeft te drogen en er geen kranten meer in hoeft te stoppen.

2. Ventilerende bamboe sokken

De vochtige omgeving in schoenen zorgt ervoor dat schimmels en bacteriën zich snel vermeerderen. Hierdoor ontstaat ook die vervelende stank. Om je voeten en schoenen vrij van nare geurtjes te houden, zijn bamboe sokken daarom de meest ideale sokken. Deze sokken absorberen transpiratievocht en ventileren optimaal vanwege de kleine gaatjes in de bamboevezels.

3. Droge voeten en schone sokken

Zweet zelf ruikt niet onaangenaam, maar de combinatie van huidschilfers, slecht ventilerende sokken en natte schoenen zorgt voor een broedplaats van bacteriën. Een derde tip die belangrijk is voor het fris houden van je voeten, is dus om ze regelmatig te wassen en goed tussen de tenen droog te maken. Trek bovendien elke dag schone sokken aan.

Als je met schone voeten en bamboe sokken in schoenen stapt die de avond tevoren gereinigd zijn met een schoenendroger, dan ga je superfris door het leven!