Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Deurmat

Je hoort het heel vaak als men het over post heeft, dat het op de deurmat valt. De deurmat is zo een gewone deel van het huis, dat het iets vanzelfsprekend is, ook a; valt de post tegenwoordig gewoon in de brievenbus, het gezegde blijft maar voortduren.

 

Geschiedenis van de deurmat

 

De deurmat kwam al heel snel in de westerse samenleven en in de middeleeuwen werd het al gebruikt, toen waren de deurmatten vooral van kokos. In het westen maakte de deurmat al snel zijn entree, omdat het gebruikelijk is om met schoenen naar binnen te lopen en zo word er natuurlijk veel vuil mee naar binnen genomen. De oplossing was dus om een mat te maken, dat de vuil kon tegenhouden en waar mensen hun schoenen aan konden afvegen, zo ontstond dus al snel de deurmat. Vroeger waren de materialen dat nu beschikbaar zijn er niet, dus werd er vooral kokos gebruik, om de deurmatten te maken en de kokosmatten bestaan nu nog steeds.   

Tegenwoordig

 

Tegenwoordig word de deurmat van allerlei materialen gemaakt en de vraag ernaar is ook groot. Elke omgeving heeft weer een andere soort deurmat nodig. Een overheid gebouw heeft bijvoorbeeld een heel andere deurmat nodig, dan bij jouw thuis.

http://www.socialroadtrip.nl/