Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Dekbedovertrekken

Dekbedovertrekken zijn er werkelijk in alle soorten aan maten. Zo zijn er overtrekken van katoen, satijn, flanel en linnen. Deze materialen hebben allemaal verschillende eigenschappen welke hieronder uitgebreid toegelicht zullen worden. Naast deze verschillende materialen zit er ook verschil in de maatvoering en zijn er tientallen verschillende merken die in verschillende dessins maken. U begrijpt het al, de keuze is reuze en door dit gigantische aanbod zult u al snel door de bomen het bos niet meer zien. Maar door gericht op een aantal aspecten te ‘filteren’ kiest u gemakkelijk het perfecte dekbedovertrek. 

Satijnen Dekbedovertrek

Echte satijn is 100% katoen-satijn en dus niet te verwarren met glimmende polyster ‘satijn’. Katoen-satijn is in feite hetzelfde als normale katoen, maar dan zijn de katoengaren zeer dicht op elkaar zijn geweven waardoor de stof een stuk zachter en soepeler aanvoelt dan normale katoen. Dit geeft het overtrek een luxe uitstraling. 

Dekbedovertrek Flanel

Flanel is ook een stof die van 100% katoen is gemaakt, maar hierbij is de katoen enigszins ‘opgeruwd’ waardoor deze juist zeer zacht aanvoelt. Naast het feit dat de stof zeer zacht aanvoelt, voelt een flanellen dekbedovertrek relatief ook lekker warm aan waardoor dit type stof vooral in de koude wintermaanden voor dekbedovertrekken wordt gebruikt. 

Maatvoering Nederlandse Dekbedovertrekken

In Nederland zijn er eigenlijk 5 standaard maten voor dekbedden en dus ook voor de overtrekken:

  • 120×150 zijn peuter of kinderdekbedovertrekken
  • 140×200 is de standaard nederlandse 1-persoons maat voor een dekbed.
  • 200×200 is de standaard 2-persoons maat.
  • 240×200 wordt lits-jumeaux genoemd en wordt vaak op bedden van 180cm breed gelegd 
  • 260×200 is de extra brede maat voor zeer grote bedden.

Naast deze standaardmaten zijn de 4 volwassen maten tegenwoordig ook allemaal verkrijgbaar voor lange mensen waardoor de dekbedden 220 lang zijn. Gelukkig maakt dit voor een dekbedovertrek meestal niet uit omdat de betere merken de dekbedovertrekken standaard op een lengte van 240 of 260 lang maken zodat zowel dekbedden van 200cm lang als 220cm lang er zonder probleem in kunnen. De stof die dan nog in de lengte overblijft kan dan als instopstrook worden gebruikt. 

Merken

Er zijn zeer veel verschillende (Nederlandse) merken die dekbedovertrekken produceren. De meest bekende kwaliteitsmerken zijn Beddinghouse, Damai, Walra en Cinderella. Naast deze bekende grote merken bestaan er ook nog veel kleinere merken zoals Kardol & Verstraten (is het luxe merk van Beddinghouse), Refined, Yellow, Papillon en VT Wonen. 

Bedsupply

Bedsupply is de grootste webwinkel op het gebied van beddengoed in Nederland. Met een assortiment van meer dan 800 verschillende dekbedovertrekken is er voor ieder wat wils. Door aan de hand van bovenstaande aspecten te ‘filteren’ zult u gemakkelijk het dekbedovertrek kunnen vinden dat u wenst. Bovendien heeft Bedsupply de Thuiswinkel Awards gewonnen voor de beste webwinkel van Nederland in de categorie slapen. 

http://www.bedsupply.eu/dekbedovertrekken.html