Bloghopper
Image default
Gezondheid

De zaadlozing uitgelegd door mannenarts dr. L.J. de Boer

mannenarts dr. L.J. de Boer

Wat er voor de zaadlozing plaatvind. Voor de vorming van sperma in het zaad is een normale hormonale gezondheid nodig.

Het zaad bij de zaadlozing is opgebouwd uit sperma en uit vocht. Het sperma bestaat uit spermatozoen, die rondzwemmen in het zaad. Zaad bestaat slechts voor 1-3% uit sperma. De rest bestaat uit vocht uit de prostaat en de zaadblaasjes die in de buurt van de prostaat liggen. Het totaal is ongeveer 3 tot 5 milliliter en heeft een glazig wittig, of wittig aspect.

Onder de microscoop kun je de spermacellen zien bewegen. Ze bewegen zich voort met een soort staartje. Ze blijven buiten het lichaam zo’n 5 minuten goed, maar in het vrouwelijk geslachtsorgaan wel 24 tot 48 uur.

Als er ernstige eiwittekorten zijn dan loopt bij de zaadlozing de kwaliteit van het zaad terug. De kwaliteit van het zaad kan onder normale omstandigheden vele jaren van goede kwaliteit blijven, hoewel de hoeveelheid in de loop van de jaren wel minder wordt.

Vooral de hoeveelheid zaad dat per keer bij de zaadlozing wordt geloosd loopt terug met de jaren van enige milliliters naar minder dan een milliliter. De reden daarvoor is dat de prostaat, die verantwoordelijk is voor het grootste deel van het zaad tijdens de zaadlozing, in de loop van het leven minder produceert.

Behalve de hoeveelheid zaad is er ook nog een afname van de kracht waarmee het zaad bij de zaadlozing wordt geloosd. Bij een jonge man wordt het zaad bij de zaadlozing vaak krachtig naar buiten gestoten. Bij een oudere man kan bij de zaadlozing het zaad de plasbuis krachteloos verlaten. Dat is een normaal proces. Vaak weten mannen dat niet en schrikken daarvan.

Ondanks vermindering van het zaad kan de vruchtbaarheid van de man tot op oudere leeftijd nog blijven bestaan.

De mannenkliniek de Boer kan u bij geen, te trage of te vroege zaadlozing helpen. Zodat het leven weer een stuk aangenamer wordt. De mannenarts dr. L.J. de Boer werkzaam bij onze mannenkliniek kan u daarbij helpen. Op onze site mannenkliniek de Boer vindt u meer informatie over onze mannenkliniek.

https://www.dbmgz.nl