Bloghopper
Image default
Woning en Tuin

Creatief met betonblokken u Vorm

Beton was ooit een materiaal wat enkel werd gebruikt in openbare ruimtes. Toen de eerste betonvormen op de markt kwamen voor de inrichting en decoratie werden deze dan ook vooral in publieke ruimten geplaatst. Inmiddels kom je ze ook steeds vaker tegen bij particulieren in de tuin. We hebben een aantal leuke tips voor je op een rij gezet. Zo kan jij jouw tuin onderhoudsvriendelijk en sfeervol maken met betonblokken u Vorm.

Een hout-hok voor de tuinkachel

De tuinkachel is niet meer uit de Nederlandse achtertuinen weg te denken. Je ziet hem steeds meer bij gezinnen in de tuin. Tot in de late avonduren kan je daardoor blijven genieten in je eigen tuin. Het hout wat in de tuinkachel wordt gestookt moet echter ergens bewaard blijven. Dat is bij veel mensen een probleem. Hout kan je uiteraard bewaren in een houten hok onder een afdakje maar je moet dan gelijk een grote hoeveelheid hout bewaren. Dat is iets waar veel mensen tegenop zien. Wanneer jij geen groot hout-hok wil is het een idee om voor twee betonblokken in de vorm van een u te kiezen. Je plaatst ze liggend tegen elkaar aan waardoor een kleine tussenruimte ontstaat. Daar kan het hout in worden opgeslagen. Zo ben je weinig ruimte kwijt en geef je gelijk een sfeervol element aan je huis.

Onderhoudsvriendelijke tuinbank

De tuinbank is een item wat veel mensen liever niet het hele jaar door in de tuin laten staan. Het materiaal is vaak niet goed weersbestendig. Dat heeft tot gevolg dat de bank doorgaans de hele schuur in beslag neemt in de wintermaanden. Wie een tuinbank wil die het hele jaar door buiten kan staan kiest dan ook voor betonblokken in de vorm van een u. Je plaatst er een aantal naast elkaar tegen bijvoorbeeld een schutting of een muur aan. Op die manier kan je de blokken afwerken met weerbestendige kussens. Je maakt een comfortabel en uiterst onderhoudsvriendelijke tuinbank op deze manier.

Gerelateerde artikelen

Sectionaal poort

Poorten-sectionale.be, info over sectionale poorten!

Bent u geïnteresseerd in een fantastisch groendak?