Bloghopper
Image default
Eten en drinken

Barbecueën in de winter? Zo doe je dat!

Barbecueën kan zowel in de winter als in de zomer. De trend van het winter barbecueën heeft de laatste jaren flink doorgezet, en ook dit jaar zal deze trend zich blijven doorzetten. Wat de voorbereiding betreft lijkt een winterbarbecue erg veel op een zomerbarbecue, maar een of glühwein zou het helemaal compleet maken. Lees snel verder om precies te weten hoe je de perfecte winterbbq organiseerd!

Verlichting

In de winter is er ’s avonds uiteraard minder licht dan in de zomer. Denk er daarom aan om verlichting te verzorgen rondom de barbecue  Mocht er buitenverlichting aanwezig zijn is dit natuurlijk geen enkel probleem. Ook het gebruik van feestverlichting zou een goede oplossing zijn. Let er wel op dat deze verlichting geschikt moet zijn voor buitengebruik. Ook zou de kerstverlichting een gezellige sfeer kunnen verzorgen rondom de barbecue. Een vuurkorf of tuinfakkel zou ook goed dienst kunnen doen als verlichting. Bovendien zorgen de vuurkorven en fakkels voor een aangename warmte. Probeer niet allee nrondom de barbecue, maar ook het pad er naar toe goed van licht te voorzien. Hierdoor kunnen de gasten zonder veel moeite de weg naar een lekker mals stukje vlees vinden.

Waar winterbarbecue plaatsen?

In de winter is een barbecue veel kouder dan in de zomer. Waar een barbecue in de zomer al 20 graden is voordat hij uberhaubt aangestoken wordt, kan een barbecue in de winter wel onder het vriespunt zijn. Hierdoor kan het langer duren voordat de barbecue gereed is om te gebruiken. De perfecte bbq termperatuur bij een houtskool bbq is ongeveer 70 graden. Deze temperatuur is ideaal om de gerechten perfect gaar te krijgen. Probeer de barbecue zo veel mogelijk uit de wind te zetten. Hierdoor zal de barbecue het snelst de gewenste temperatuur gebruiken. Gebruik je een gasbarbecue? Ook dan is het aan te raden deze uit de wind te zetten. De kans is dat groot dat de vlam niet uit zal gaan. 

Welke gerechten op de winterbarbecue?

Het is aan te raden aan om geen grote stukken vlees te gebruiken bij een winterbbq. Aangezien het buiten koud is en de barbecue langer nodig heeft om warm te worden, duurt het garen van het vlees langer. Het is makkelijker om te kiezen voor simpele gerechten, waaronder bijvoorbeeld ook voorgegaarde stukken vlees.  Voor het beste barbecue resultaat is het aan te raden het vlees op kamertemperatuur op de barbecue te leggen. Het vlees verliest namelijk smaak indien het rechtstreeks vanuit de koelkast op de bbq gaat. Heb jij nog geen barbecue voor een fantastische winterbbq te organiseren? Een bbq kopen kan het hele jaar door!

https://www.heuts.nl/bbq/alle-bbqs